Heerlijk ‘Halloweenen’ in Hertme
BIJNA DUIZEND BEZOEKERS GRIEZELEN EN VERMAKEN ZICH OPPERBEST IN SPOOKACHTIG OPENLUCHTTHEATER

Heerlijk ‘Halloweenen’ in Hertme

Als om 16.30 uur de piepende poort openzwaait van het Openluchttheater in Hertme staat al een lange rij nieuwsgierigen met hun toegangskaartje te wachten om naar binnen te kunnen. Geluksvogels zijn het, want ‘Halloween in Hertme 2022’ was al dagenlang een strak uitverkochte editie. Zodanig zelfs dat er op de sociale media en op Marktplaats veelvuldig werd ‘gehengeld’ naar mogelijke toegangsbewijzen. Een enkeling zal er misschien in zijn geslaagd, maar het merendeel van de gelukkige bezitters zal ongetwijfeld zelf zijn gekomen om getuige te kunnen zijn van een familiefeest waarin engerds, spoken, een waarzegster, doodgravers, spinnen, heksen, een illusionist en dansende jongeren enkele uurtjes de dienst uitmaakten.

 

Met liefde en gedrevenheid

En gelijk hadden ze, want het is bewonderenswaardig om te zien hoe een stel enthousiaste organisatoren erin slaagt jaarlijks alle registers open te trekken en het almaar stijgende aantal bezoekers te vermaken met alles wat maar enigszins met Halloween van doen heeft. “Klopt helemaal”, zegt Herman Hullegie van het Openluchttheater, “maar vergeet niet dat we voor deze middag en avond met zo’n 150 vrijwilligers vaak uren, dagen en weken in de weer zijn om het te maken zoals het is. Dat kun je alleen als het met liefde en gedrevenheid gebeurt. En dat is hier het geval."

 

Mix aan verrassingen

Een opsomming van alles wat de bezoekers en vele bezoekertjes allemaal ontdekten in het theater zou hier te ver voeren. Daar zijn de foto’s voor. Maar het is de mix aan verrassingen die blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent. Van het onschuldige pompoenen snijden en stokvangen, tot het volgen van een magische show op het grote theaterpodium. En van een doodenge en avontuurlijke wandeling door het pikdonkere griezelbos tot een overheerlijke zak patat of suikerspin bij een van de lonkende eetkramen.

 

Halloween in Hertme 2022 kan de boeken in. Het was een succes. Heks Wientje, de meer dan mensgrote mascotte van het evenement, kan met een gerust hart weer op haar bezemsteel om elders haar vertier te zoeken. Volgend jaar zal ze ongetwijfeld weer naar het kerkdorp afzakken om daar iedereen die tijdig een toegangskaartje koopt, opnieuw enkele uren spookachtig vermaak te bezorgen. (JW/RH/AH/BM)

 

 

 

Halloween Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 30 okt 2022
Het was wederom een geweldig griezelig feest. Organisatie: bedankt

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024