Heerlijk ‘Halloweenen’ in Hertme
BIJNA DUIZEND BEZOEKERS GRIEZELEN EN VERMAKEN ZICH OPPERBEST IN SPOOKACHTIG OPENLUCHTTHEATER

Heerlijk ‘Halloweenen’ in Hertme

Als om 16.30 uur de piepende poort openzwaait van het Openluchttheater in Hertme staat al een lange rij nieuwsgierigen met hun toegangskaartje te wachten om naar binnen te kunnen. Geluksvogels zijn het, want ‘Halloween in Hertme 2022’ was al dagenlang een strak uitverkochte editie. Zodanig zelfs dat er op de sociale media en op Marktplaats veelvuldig werd ‘gehengeld’ naar mogelijke toegangsbewijzen. Een enkeling zal er misschien in zijn geslaagd, maar het merendeel van de gelukkige bezitters zal ongetwijfeld zelf zijn gekomen om getuige te kunnen zijn van een familiefeest waarin engerds, spoken, een waarzegster, doodgravers, spinnen, heksen, een illusionist en dansende jongeren enkele uurtjes de dienst uitmaakten.

 

Met liefde en gedrevenheid

En gelijk hadden ze, want het is bewonderenswaardig om te zien hoe een stel enthousiaste organisatoren erin slaagt jaarlijks alle registers open te trekken en het almaar stijgende aantal bezoekers te vermaken met alles wat maar enigszins met Halloween van doen heeft. “Klopt helemaal”, zegt Herman Hullegie van het Openluchttheater, “maar vergeet niet dat we voor deze middag en avond met zo’n 150 vrijwilligers vaak uren, dagen en weken in de weer zijn om het te maken zoals het is. Dat kun je alleen als het met liefde en gedrevenheid gebeurt. En dat is hier het geval."

 

Mix aan verrassingen

Een opsomming van alles wat de bezoekers en vele bezoekertjes allemaal ontdekten in het theater zou hier te ver voeren. Daar zijn de foto’s voor. Maar het is de mix aan verrassingen die blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent. Van het onschuldige pompoenen snijden en stokvangen, tot het volgen van een magische show op het grote theaterpodium. En van een doodenge en avontuurlijke wandeling door het pikdonkere griezelbos tot een overheerlijke zak patat of suikerspin bij een van de lonkende eetkramen.

 

Halloween in Hertme 2022 kan de boeken in. Het was een succes. Heks Wientje, de meer dan mensgrote mascotte van het evenement, kan met een gerust hart weer op haar bezemsteel om elders haar vertier te zoeken. Volgend jaar zal ze ongetwijfeld weer naar het kerkdorp afzakken om daar iedereen die tijdig een toegangskaartje koopt, opnieuw enkele uren spookachtig vermaak te bezorgen. (JW/RH/AH/BM)

 

 

 

Halloween Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 30 okt 2022
Het was wederom een geweldig griezelig feest. Organisatie: bedankt

Avondvierdaagse Borne in zwaar weer

Vier avonden lang, vaak zingend, maar bovenal flink stappend door het buitengebied van Borne. En...
30-05-2023

Zenderen geniet als vanouds op Familiedag

Zoals de Pinksterbruidjes op de Eerste pinksterdag zijn gekerfd in het DNA van Borne, geldt dat...
29-05-2023

Dansende bruidjes winden velen om de vinger

‘Op een mooie Pinksterdag’ is de titel van het aloude succesnummer van Leen...
28-05-2023

Haringparty maakt zich op voor 10e editie

Op donderdag 15 juni is het weer zover: de Bornse Haringparty 2023. Volgens voorzitter Dennis...
23-05-2023

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker...
21-05-2023

Koeien dansend weer de wei in

Het is Hemelvaartsdag, de dag waarop Nederland op de fiets springt en eropuit trekt. De een...
18-05-2023