Rood aanlopend BZSV verliest opnieuw
31-10-2022
2-1 VERLIES TEGEN MVV’69; DRIE RODE KAARTEN

Rood aanlopend BZSV verliest opnieuw

Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel in Marle en dat leverde meteen al goede kansen op. In de derde minuut voorkwam reserve-doelman Dennis Hersevoort een voorsprong voor de thuisclub door met de voet een schot van een MVV-aanvaller te keren. Direct daarna kreeg BZSV twee goede mogelijkheden. Nick Gouma werd vrijgespeeld door Kent Arslani, maar zijn schot werd geblokt door een MVV-verdediger waarna de terugspringende bal door Arslani werd ingeschoten. Maar doelman Remco Haselhorst redde fraai. Zo ging het spel op en neer met een overwicht voor MVV ’69. Rond de 20e minuut kwam Bas Siccama alleen voor de MVV-doelman, maar hij schoot de bal tegen het lichaam van de keeper op. Aan de andere kant lieten de MVV-aanvallers ook een aantal goede mogelijkheden liggen.

 

In de 24e minuut de eerste tegenvaller voor BZSV toen middenvelder Jason Kimmels met een hamstringblessure moest worden vervangen door Uri Gökay. Even later raakte Winston Somhorst aan het hoofd gewond en moest aan de zijlijn verzorgd worden. Het duurde bijna tien minuten voordat hij met een grote tulband om het hoofd weer in het veld kwam. BZSV was even van slag maar herpakte zich in de slotfase van de eerste helft. In de 39e minuut zette Bas Siccama na een fraaie actie Kent Arslani vrij voor het MVV-doel maar zijn schot scheerde via de lat over. Op slag van rust kwam BZSV op een 0-1 voorsprong. Bas Siccama ontfutselde Nick Haselhorst de bal en schoot de bal bijzonder fraai in de kruising.

 

Tweede helft

BZSV begon prima aan de tweede helft en tot de 60e minuut was er niets aan de hand. De hoop op minimaal een punt was op dat moment heel reëel te noemen. Toen kreeg aanvoerder Joey Snijders zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. Direct daarna een uitstekende redding van Dennis Hersevoort en nog geen minuut later ook een tweede gele kaart voor Koen Schuttenbeld die dus ook kon vertrekken. BZSV moest met negen man, en zonder zijn twee centrale verdedigers, verder. Toch was BZSV nog dicht bij de 2-0 toen invaller Demi Somhorst na een solo maar net over schoot.

 

Tot een kwartier voor tijd wist BZSV de 1-0 voorsprong vast te houden, maar toen ging het in enkele minuten fout. Siem Dubbink kopte raak uit een corner en even later tekende Steijn Roelofs de 2-1 aan. In de slotfase was er een gele kaart voor Uri Gökay die even later een strafschop veroorzaakte. Een wel heel makkelijk gegeven penalty overigens. Dennis Hersevoort stopte de strafschop van Jelmer Ekkel fraai.

 

Direct daarna een tweede gele kaart voor Uiri Gökay waardoor BZSV met acht man verder moest. Toch zette BZSV in de slotminuten nog flink aan tegen een onzeker wordend MVV ’69. Winston Somhorst en Bas Siccama kregen nog twee goede kansen op de gelijkmaker maar het leverde geen doelpunt op. Zo eindigde de wedstrijd met een 2-1 nederlaag en met drie weggestuurde spelers in een enorme deceptie voor de ploeg uit Borne

 

Komende zaterdag speelt BZSV De Blauwwitters thuis tegen middenmoter Lemele. Aanvang 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022