NEO wint met 3-0 van koploper TVC’28
13-11-2022
ZWARTWITTEN DOEN GOEDE ZAKEN OP DE ZATERDAGAVOND

NEO wint met 3-0 van koploper TVC’28

Het eerste deel van het thuisduel tegen TVC’28 verliep zaterdagavond zonder noemenswaardige hoogtepunten, maar in die fase werd al wel duidelijk dat beide teams qua spelstijl van elkaar verschilden. Waar NEO het voortdurend combinerend en over de grond probeerde speelde TVC vaker de lange bal om op die manier haar snelle en sterke spitsen te bereiken. Na een kwartier de eerste NEO-kans. De overijverige en goed spelende Twan Weghorst kopte een hoekschop van Rick ten Tusscher naast. Nadat Ron Spoler net niet bij een steekpass kon en TVC van afstand ruim over schoot was opnieuw Weghorst dichtbij de 1-0. Een strakke voorzet van Wessel Bom werd door hem naast geschoten.

Voorsprong

Na een klein half uur kwam NEO wel op voorsprong, vlak nadat Thijs Terhalle een vrije trap van Okke Schepers goed pareerde. Ron Spoler had een strakke voorzet in huis die door Kevin van der Brug in de doelmond werd gebracht. Twan Weghorst pikte de bal op en schoot de bal achter doelman Ruud Hesselink: 1-0. Nadat Ron Spoler na een goede actie recht op Hesselink schoot kwam TVC’28 vlak voor rust bijna op 1-1. Thijs Terhalle was al geslagen, maar Max Brunninkhuis kopte de inzet van Maarten Booijink van de doellijn.

Het eerste wapenfeit na de pauze was voor TVC’28. Na een kansrijke aanval kon een schotkans gelukkig gekraakt worden en Terhalle de bal simpel stoppen. De volgende drie mogelijkheden waren weer voor NEO. Een diepe bal werd gemist door een TVC-verdediger en Rick ten Tusscher zette Ron Spoler alleen voor Hesselink. In een uiterste poging kon de bal echter nog gekraakt worden en een minuut later eindigde een vrije trap van Max Brunninkhuis in de handen van de TVC-goalie. De derde kans binnen vijf minuten leek de 2-0 op te gaan leveren. Twan Weghorst omspeelde op de rand van de 16 meter de doelman, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd door Koen Fleer.

Lankmoedig

Na een uur een forse tegenslag voor NEO. Een forse charge op Max Brunninkhuis leverde de NEO-aanvoerder een grote bloeduitstorting op de knie op en hij moest vervangen worden door Mauro Lohuis. Net als in meerdere situaties voor de pauze meende de nogal lankmoedige arbiter Endeman hier geen ‘kaartsanctie’ voor te moeten geven, terwijl de beelden van RTV Oost Sport toch een iets ander beeld gaven. NEO speelde even met tien man, was heel kort de organisatie kwijt, maar dat leverde geen kansen voor de gasten op.

Nadat de steeds weer opkomende Kevin Roesink in het zijnet had geschoten verdubbelde NEO halverwege de tweede helft de score op erg fraaie wijze. Mauro Lohuis bediende met een geweldige pass de net ingevallen Stef Rompelaar, wiens aanname en afwerking perfect waren: 2-0. Toen Koen Fleer korte tijd later een rode kaart kreeg voorgeschoteld was de wedstrijd in feite beslist, ondanks dat vlak daarna een mooie aanval van TVC eindigde met een schot in het zijnet.

Talloze kansen

In het laatste kwartier kreeg NEO talloze kansen op meer goals. Ron Spoler produceerde een schot/voorzet dat net over ging, Rick ten Tusscher schoot op de paal na een prachtactie van Spoler, weer Ten Tusscher schoot uit ideale positie over en Mauro Lohuis zag een voorzet nog op de lat eindigen. Stef Rompelaar zette uiteindelijk de kers op de taart door zijn tweede van de avond te maken na een slimme pass van Rick ten Tusscher: 3-0.

Ook komend weekend speelt NEO op zaterdagavond en wel tegen SVBO in Emmen/Barger Oosterveld. Het duel in Drenthe begint om 19.30 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022