BZSV wint van Sportclub Rijssen
14-11-2022
HEET POTJE IN VOORDEEL VAN BLAUWWITTERS (1-2) BESLECHT

BZSV wint van Sportclub Rijssen

Sportclub Rijssen en het dit keer in het oranje gestoken BZSV de Blauwwitters begonnen twijfelend aan het duel en kwamen lastig tot voetballen op het spekgladde veld in Rijssen. Daardoor werd vaak de lange bal gehanteerd. In de tiende minuut was er toch plots de voorsprong voor BZSV. Een op het oog eenvoudige terugspeelbal werd slecht gecontroleerd door keeper Jessie de Moor. Kent Arslani was alert en zette de keeper onder druk. Deze probeerde Arslani uit te kappen, maar dat ging helemaal mis waardoor Arslani de bal het lege doel in kon schuiven.

 

Twijfelachtige penalty

Na de 0-1 werd het voetbal niet veel beter. BZSV was dominanter en dreigender, maar het sprong te gemakzuchtig om met de kansen. Daarmee deed het zichzelf tekort. Aderlating voor BZSV was het uitvallen van aanvoerder Joey Snijders, die met een blessure aan zijn nek de strijd na een half uur moest staken. In het resterende kwartier van de eerste helft kwam SC Rijssen eindelijk wat beter in de wedstrijd en moest BZSV wat meer naar achteren. Tot grote kansen leidde dit niet, totdat SC Rijssen op slag van rust een makkelijk gegeven penalty kreeg. Het was Leroy Winters die de bal van een meter afstand op zijn hand geschoten kreeg. Een hand die ook nog eens langs het lichaam leek. Tot ieders verbazing zag de verder goed fluitende scheidsrechter er een penalty in. Het cadeautje werd koelbloedig binnengeschoten door Rinaldo Paalman, die zo de ruststand bepaalde op 1-1.

 

Na rust bleef het voetballend gezien matig. Het veld en de spanning om een doelpunt tegen te krijgen speelden een rol en dat was merkbaar aan beide kanten. Ook aan het publiek was duidelijk te merken dat er wat op het spel stond. Bij elke beslissing van de man in het zwart steeg er veel lawaai op uit het publiek. Dit zorgde soms voor een wat grimmige sfeer, maar zoals het een goed scheidsrechter betaamt raakte deze er niet van onder de indruk.

 

Bas Siccema

Er was dreiging van beide kanten, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Hoewel BZSV wel de meeste aanspraak maakte op een doelpunt, moest met het aanbreken van de slotfase toch rekening gehouden gaan worden met een puntendeling. Tot in de 80e minuut Winston Somhorst en Bas Siccama, net als vorige week, de ban braken voor De Blauwwitters. Een schitterende steekpass van Somhorst zette Siccama alleen voor de keeper. De aanvallende middenvelder wist, zoals al vaker dit seizoen, wel raad met de kans. Een subtiel tikje langs de uitkomende keeper liet de bal in de verre hoek verdwijnen. Met nog tien minuten op de klok stond de ploeg uit Borne weer op voorsprong.

 

SC Rijssen ging na de 1-2 vol voor het slotoffensief, door veel spelers naar voren te sturen en de lange bal te hanteren. De lange ballen bleken echter een makkelijke prooi voor de verdedigers van BZSV. En hoewel de spanning in de laatste minuten om te snijden was kwam de zege niet meer echt in gevaar. Daarmee is er de verdiende overwinning voor BZSV en klimt het weer een plek op de ranglijst.

 

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SVV uit Sibculo op het programma. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024

NEO start nacompetitie met winst

NEO en de Zouaven begonnen zaterdagmiddag in hun eerste nacompetitieduel erg afwachtend. Het...
03-06-2024