NEO wint met 3-1 van Germanicus
28-11-2022
ZWARWITTEN BEHOUDEN 100 PROCENT THUISSCORE

NEO wint met 3-1 van Germanicus

In het eerste half uur was NEO dusdanig dominant dat de bezoekers blij mochten zijn dat het toen slechts 2-0 stond. Germanicus wist zich totaal geen raad met de vlotte combinaties en lopende mensen in het team waarin Mauro Lohuis en Thijs Terhalle wegens blessures niet beschikbaar waren, maar Ron Spoler uiteindelijk wel in de startformatie kon worden opgeschreven. Leco Zeevalkink verdedigde derhalve de goal.

 

Kevin van der Brug

Germanicus moest (of wilde) in het eerste deel van het duel ver achteruit leunen en werd na één minuut al bijna verrast. Een vlotte aanval via Ron Spoler en Wessel Bom eindigde met een strakke voorzet die net werd gemist door Kevin van der Brug. NEO zocht geduldig naar openingen en werd na ruim een kwartier beloond. Jasper Scholten werd na een mooie combinatie vrijgespeeld en zijn schot van een meter of 20 kon niet worden vastgehouden door de goede goalie Jehovahnis Mendes. De terugspringende bal werd door de attente Kevin van der Brug binnengetikt: 1-0.

 

Nog geen minuut later had het eigenlijk al 2-0 moeten staan. Kevin Roesink bediende Twan Weghorst die van dichtbij de bal naast schoot. Nadat Jasper Scholten nog eens over had geschoten na een aanval door het midden viel na een half uur de verdiende 2-0 alsnog. Kevin Roesink werd weggestuurd op rechts, bediende Kevin van der Brug die de bal richting de tweede paal stuurde waar Rick ten Tusscher fraai tegendraads inkopte: 2-0. Omdat NEO verzuimde een paar verdere kansen te verzilveren begon ook Germanicus zich het laatste deel van de eerste helft te roeren, hetgeen een paar op het oog gevaarlijke voorzetten opleverde, maar er waren geen reddingen van Leco Zeevalkink nodig.

 

Tweede helft

Met Stef Rompelaar op de plek van Twan Weghorst werd aan het tweede bedrijf begonnen en Germanicus had moed geput uit het slot van het eerste bedrijf. NEO speelde ook veel slordiger dan voor de onderbreking, kreeg nog steeds wel een paar kansen, maar gedurende een kleine 20 minuten was het niet meer de bovenliggende partij. Germanicus kwam tot een paar gevaarlijke aanvallen, maakte een buitenspelgoal en kwam een kwartier voor tijd tot de aansluitingstreffer. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht, maar de bal leek ongevaarlijk. De handige Nance Hoogeveen ontdeed zich op de achterlijn echter van Max Brunninkhuis en verraste Zeevalkink in de korte hoek: 2-1.

 

NEO herpakte zich en Kevin van der Brug had de marge al snel weer op twee kunnen brengen, maar op een paar meter van de doellijn schoot hij over. Na een drietal wissels kreeg NEO de wedstrijd echter weer in handen en Stef Rompelaar noopte Mendes tot een fraaie redding. Het bleek uitstel van executie, want toen Wessel Bom twee tegenstanders het nakijken gaf werd zijn voorzet door dezelfde Rompelaar binnengetikt: 3-1 en de wedstrijd was beslist.

 

Komende zondag speelt NEO uit tegen WVV in Winschoten. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan...
30-05-2023

NEO en Eurosport contractueel samen verder

Op 1 april slingerde NEO het bericht de wereld in dat de club vrijwel per direct het zwart-witte...
23-05-2023

Ook laatste competitieduel gaat voor BZSV verloren

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle....
22-05-2023

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat...
22-05-2023

Beach handballen voor een plek op het NK

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni houdt Handbalvereniging Borhave voor de tiende...
20-05-2023

BZSV heeft niets in te brengen tegen ASV

Na ongeveer vijf minuten spelen kwam ASV, de nummer één, al op voorsprong. Een...
15-05-2023