Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel
29-11-2022
TITEL KAN VOOR BORNSE KROON WORDEN OP BIJZONDER JAAR

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de Baja World Cup. Pol staat aan de vooravond van de finalewedstrijd in Dubai waar de Baja World Cup 2022 beslecht zal gaan worden. Maar liefst acht deelneemsters maken nog kans op de wereldtitel.

 

Drukke tijden
Terwijl het team waar Pol mee naar Dakar 2023 vertrekt (HT Rally Raid Husqvarna Racing) alle aandacht vestigt op het gereedmaken van de motoren en het andere materiaal voor het keuren en inschepen in Marseille, probeert de Nederlandse motorrijdster ondertussen meer ballen in de lucht te houden. “Dit is een idioot drukke periode. Uiteraard ben ik bezig al mijn materiaal voor Dakar gereed te krijgen voor verscheping naar Saudi-Arabië, maar ondertussen probeer ik mijn hoofd ook rustig te houden in voorbereiding naar de finalewedstrijd voor het wereldkampioenschap Baja. Er is geen gelegenheid om daarvoor mijn motor te verschepen naar Dubai, dus ik heb al mijn contacten aan moeten spreken om daar ter plekke een motor én assistentie te regelen.”

 

Pol: “Daarnaast gaan mijn trainingen hier ook gewoon door en deze worden steeds verder opgeschaald. En natuurlijk ben ik ook nog steeds bezig met het rondkrijgen van mijn budget, promotionele activiteiten en sponsoren. Dat is eigenlijk een continu-proces. Maar nu ga ik mij eerst focussen op de Dubai International Baja, de laatste én finalewedstrijd van dit jaar!”

 

Een bijzonder jaar
Mede door covid maar ook door allerlei andere factoren bleek 2022 ‘wedstrijd-technisch’ een chaotisch jaar maar Pol wist zich goed aan te passen waardoor het, tot nu toe, een zeer geslaagd jaar voor haar is. De regerend wereldkampioen vertelt daarover: “Tja, waar moet ik beginnen? Afgelopen januari won ik de Dakar rally in het damesklassement waardoor ik een hele mooie uitgangspositie creëerde voor deelname aan het World Cup Rally Raid 2022 (W2RC).”

 

Ze vervolgt met: “Ik ben natuurlijk wel een topsporter en heb de uitdaging met beide handen aangegrepen om dit wereldkampioenschap te gaan rijden, naast het wereldkampioenschap Baja. En dat heeft goed uitgepakt mag ik wel zeggen, want afgelopen maand werd ik in Marokko Wereldkampioen Rally Raid 2022. Begin december kan ik daar misschien de prolongatie van mijn Baja wereldtitel aan toevoegen. Het zal zeker niet makkelijk zijn want in theorie maken maar liefst acht rijdsters nog kans om het Baja World Cup 2022 te winnen.”

 

In het verleden heeft ze al laten zien dat het niet enkel om snelheid gaat maar dat een wedstrijd winnen meerdere factoren bevat. “Er kan van alles gebeuren, bij iedereen en vergeet niet dat de finale drie weken voor het vertrek naar de 2023 Dakar rally wordt verreden. Heel blijven is prioriteit nummer één”, aldus Mirjam. Mocht het haar lukken ook deze titel binnen te slepen dan kan de Nederlandse motorrijdster toch wel van een bijzonder succesvol jaar spreken. De Dubai International Baja 2022 speelt zich af van 1 t/m 3 december.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nationale kampioenstitels te winnen tijdens Run...

Dit jaar is de Run Bike Run Borne – voor het eerst – het strijdtoneel van het...
02-06-2023

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan...
30-05-2023

NEO en Eurosport contractueel samen verder

Op 1 april slingerde NEO het bericht de wereld in dat de club vrijwel per direct het zwart-witte...
23-05-2023

Ook laatste competitieduel gaat voor BZSV verloren

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle....
22-05-2023

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat...
22-05-2023

Beach handballen voor een plek op het NK

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni houdt Handbalvereniging Borhave voor de tiende...
20-05-2023