‘The Legend’ maakt het opnieuw waar
15-01-2023
MIRJAM POL WINT VOOR DE DERDE KEER ZWAARSTE RALLY TER WERELD

‘The Legend’ maakt het opnieuw waar

Ondanks het feit dat de laatste etappe van de 45ste editie van de Dakar rally niet echt soepel verliep voor de motorrijdster en wereldkampioen Baja en wereldkampioen Rally Raid, mag Mirjam Pol zich wederom Dakar-winnaar in het damesklassement noemen.

 

‘Legend’
Een geweldige prestatie van de Bornse, die ook nog eens ontzettend genoten heeft van haar 10de Dakar rally en daardoor het predicaat ‘Legend’ mag dragen. Pol: “Wat hebben we door majestueuze duinenpartijen gereden zeg! De laatste dagen in het Empty Quarter heb ik zoveel plezier gehad in het zand, prachtig.”
 

Mirjam Pol staat wijd en zijd bekend om haar tactisch vermogen, haar navigatie-skills en het rijden in het zand en zwaar terrein. Ze moet het niet hebben van snelle en stenenpaden maar juist op die ondergrond heeft ze vriend en vijand verbaasd. “De eerste week zou ik door moeten zien te komen want ik wist dat dit niet mijn terrein zou zijn. Ik heb daar ook vreselijk afgezien en heb op de tweede dag een gigantische schuiver gemaakt die ook net zo goed het einde van mijn deelname had kunnen zijn. Maar, ik heb iedereen verbaasd en eigenlijk mijzelf nog het meest door in die week al een hele goede klassering neer te zetten”, legt ze uit.

Moeizame laatste etappe
Het werd de laatste etappe nog onverwachts spannend voor Mirjam Pol. “Dit was niet mijn allerbeste etappe en dat is een understatement. Ik denk dat ik al drie keer onderuit was geschoven toen ik zag dat een voorganger langs het pad reed en gewoon door kon rijden dus ik dacht dat doe ik ook. Nou, dat was niet zo slim. Ik stond meteen muurvast! Wat een ellende. Ik weet niet wat het was, het leek wel cement. Zonder mijn teamgenoot Wesley (Aaldering #120) was ik er werkelijk niet uitgekomen en stond ik daar nu nog”, laat een opgeluchte Pol weten.

 

Groeiproces
Regen en kou speelden de deelnemers vooral in de eerste week behoorlijk parten maar Pol liet zich niet kennen en ging niet bij de pakken neerzitten. Zij wist welke toetjes er op haar in de tweede week lagen te wachten; de monsterlijke zandbergen in het Empty Quarter.

“Die etappes hadden, wat mij betreft in elk geval, nog wel ietsje zwaarder mogen zijn. Het liefste had ik hoge en zachte duinen zonder de vlakke stukken ertussen. Want op die vlakke stukken kregen mijn concurrenten de mogelijkheid om weer op adem te komen en mentaal weer bij te tanken. En daar ben ik op het allersterkst!”

“Maar, alles bij elkaar genomen heb ik gemerkt dat ik ‘overall’ ontzettend gegroeid ben en nog zeker niet aan mijn top zit. Ik heb ontzettend genoten van mijn tiende Dakar rally en kijk uit naar wat er allemaal nog op mijn pad komt”, eindigt de kersverse Dakar winnares!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 16 jan 2023
Wat een bikkel! Mirjam, PROFICIAT!!
Anita te Kiefte — 15 jan 2023
Mirjam,Gefeliciteerd! Wat een Topprestatie!
Dirk de Graaf — 15 jan 2023
Mirjam je bent een geweldige Topper we zijn allemaal trots op jou wat je allemaal presteert

 

 

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024