NEO hapert tegen Rolder Boys
23-01-2023
SCHAMEL GELIJKSPEL (0-0) IN DRENTHE

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten op voorsprong kunnen komen. Een goede aanval over de linkervleugel belandde bij geheel vrijstaande Jasper Scholten die het doel echter veel te hoog zocht. Dat overkwam de verder goed spelende middenvelder na tien minuten nog een keer toen Ron Spoler de bal na een afgeslagen hoekschop opnieuw inbracht. Een minuut later viel aan de andere kant bijna de 1-0, maar Max Brunninkhuis kon de bal van de lijn werken.

Kansen

NEO bleef kansen creëren en had via Ron Spoler (schot over), Max Brunninkhuis (mislukte lob) en Stef Rompelaar (schot hoog over) op voorsprong moeten komen, maar de scherpte voor de goal is een duidelijk aandachtspunt. Stef Rompelaar leek ruim vijf minuten voor de pauze dan eindelijk de ban te breken, maar zijn inzet raakte de paal, terwijl de rebound van Jasper Scholten gekraakt werd. Nadat Max Brunninkhuis nog eens wild overschoot kon Stef Rompelaar vlak voor rust een mooie combinatie tussen Ron Spoler en Wessel Bom net niet afwerken, hetgeen de 0-0 ruststand verklaarde. Jezelf tekortdoen blijft een frustrerend iets.

Na de pauze was het in eerste instantie weer NEO dat de kansen kreeg. Max Brunninkhuis schoot vanuit een lastige hoek rakelings over en Stef Rompelaar zag zijn inzet na een goede actie met de voet gekeerd door doelman Bruinsma. Na ruim een kwartier moest Thijs Terhalle voor het eerst optreden deze middag. Een lastige inzet vanaf de linkerkant pareerde hij uitstekend. Daarna was het de beurt weer aan NEO. Stef Rompelaar werd mooi in stelling gebracht, maar door een niet optimale aanname kwam hij te ver naar de buitenkant en werd zijn inzet geblokt. De spits kopte ook nog over, terwijl hij de bal waarschijnlijk beter aan beter geposteerde Bas Spenkelink had kunnen laten.

Vermeende handsbal

Tussen minuut 30 en 40 werd Rolder Boys geleidelijk de bovenliggende partij, mede omdat NEO in de steeds groter wordende ruimtes vaak enorm slordig was in de passing. Thijs Terhalle had een paar geweldige reddingen in huis, onder andere op een lastige vrije trap van Sander Jansen een kopbal van de goed invallende Siemen Krikke. Ook schreeuwde de thuisclub om een strafschop wegens vermeend hands van Bas Spenkelink, maar de ervaren arbiter Tanja wuifde de claims weg. Het laatste wapenfeit van NEO was een schot van Rick ten Tusscher dat vlak voor tijd rakelings naast zeilde.

Komende zondag komt de laatste tegenstander van de eerste competitiehelft op bezoek in Borne en dat is Jubbega. De ploeg uit Friesland staat op drie punten achterstand van NEO. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse...
20-01-2023

Apollo 8 wint in beker van Peelpush

De dames van Apollo 8 stonden donderdagavond tegenover Peelpush in hun strijd om de nationale...
20-01-2023