NEO pakt drie punten in Roden
06-02-2023
0-2 IN DRENTHE: DE DERDE OVEREWINIING IN 2023

NEO pakt drie punten in Roden

Net als nagenoeg alle andere wedstrijden kreeg NEO een afwachtende tegenstander tegenover zich. Het geplaagde Roden leunde achterover en liet NEO het spel maken. Dat deed de ploeg geduldig en door de lopende mensen werden er regelmatig openingen in de defensie van de gastheren gevonden. Als na een minuut of acht leverde het vele balbezit de 0-1 op. Stef Rompelaar werd vrijgespeeld op de rechtervleugel en zijn strakke schot werd dan wel gestopt door Roden-goalie Niels Willems, maar de rebound was een prooi voor Ron Spoler die van dichtbij binnenschoot.

 

Overwicht

In de fase na de treffer had NEO een groot overwicht, maar verzuimde de score uit te bouwen. Ron Spoler schoot recht op de keeper na een mooie actie, Stef Rompelaar kwam een teenlengte te kort bij een strakke voorzet van Ron Spoler en Rick ten Tusscher noopte Willems tot een fraaie redding na een goede actie van Kevin Roesink. Na een half uur kwam Roden beter in de wedstrijd en toen de bal ineens ‘doodviel’ na een hoekschop belandde het leer via een NEO-been bijna in het eigen doel. Ook de volgende twee kansen waren voor de thuisclub. Eerst werd een man op de linkervleugel vrijgespeeld, maar kon diens schot nog net gekraakt worden. Het leek uitstel van executie toen Nick ter Arkel alleen op de NEO-veste afstevende, maar het schot van Rodens topscorer ging ruim naast.

 

Nadat een lob van Stef Rompelaar over ging en Kevin Roesink zijn schot, na een lange aanval, gekraakt zag, moest Leco Zeevalkink vlak voor de thee nog twee keer handelend optreden en met name de tweede redding, met de voet, was hard nodig om de ruststand op 0-1 te houden.

 

Tweede helft

De thee was nog maar nauwelijks op of Roden kwam bijna op 1-1. De bonkige spits Olivier van der Tuin raakte de bovenkant van de lat en kort daarna moest Coen ten Tusscher alle zeilen bijzetten om een goal te voorkomen. Nadat Ron Spoler een schot bijna bij de tweede paal binnen zag vliegen schoot Hugo Steenbergen na een uur net over na een pass van zijn aanvoerder Rick Renkema, waarna NEO het heft weer geleidelijk in handen nam en na 70 minuten kwam de ploeg op 0-2. Max Brunninkhuis mocht, na twee nogal domme en identieke overtredingen van Roden, twee keer aanleggen voor een vrije trap. De tweede werd een prooi voor de ingevallen Bas Spenkelink die Willems in de licht klopte en vervolgens de bal van dichtbij intikte.

 

In het laatste kwartier nog een aantal kansen aan beide kanten. Ron Spoler stuitte met een schot met buitenkant rechts op Willems, Leco Zeevalkink redde nog een keer met de voeten en Max Brunninkhuis kon een weergaloze actie op de achterlijn net niet afronden. Eindstand: 0-2.

 

Komende zondag komt Dalfsen op bezoek. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 06 feb 2023
Ik kijk nou al uit naar de wedstrijd tegen Dalfsen.
Ga ervan uit dat de 3 punten in huis blijven. Supporters links van de tribune zijn er weer bij.
Om jullie te steunen uiteraard.
Een 2e periode pakken moet kunnen.
Groetjes Bennie.


Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024