Thijs van der Waaij voorleeskampioen Borne
ALLE BASISSCHOLEN VAN BORNE STRIJDEN MEE

Thijs van der Waaij voorleeskampioen Borne

In een goed gevulde en feestelijk versierde theaterzaal van het Kulturhus is woensdagmiddag de gemeentelijke finale gehouden in het kader van De Nationale Voorleeswedstrijd. Op alle basisscholen in de gemeente Borne zijn er voorrondes georganiseerd zodat er een schoolkampioen kon worden afgevaardigd naar deze gemeentelijke voorronde. Want een voorronde is het omdat hierna nog regionale en provinciale rondes worden gehouden voordat het landelijk kampioenschap zal plaatsvinden. Winnaar werd Thijs van der Waaij van De Optimist.

 

Negen kandidaten, één jongen…

Op eentje na waren alle schoolkampioenen meisjes. Maar laat het nou net die ene jongen zijn die het volgens de jury het beste deed. Mooi op toon, meeslepend, duidelijk en een goed gekozen fragment bezorgden Thijs de overwinning. Quote van hem nadat de uitslag bekend was: “Nu ben ik de eerste kampioen van De Optimist!” En dat klopt, want vorig jaar bestond basisschool De Optimist nog niet. De volgende ronde waar Thijs nu naar toe gaat zal op 11 maart plaatsvinden in de bibliotheek in Tubbergen.

 

Toen de uitslag bekend werd gemaakt klonk er luid gejuich vanuit de zaal van de familie en vrienden van Thijs. Zij stormden naar beneden toen het mocht en de vrienden jonasten hem om uiting te geven aan hun blijdschap.

 

Presentatie, jury en pauzeoptreden

De presentatie van de hele middag was in handen van Ina van der Beek, de coördinator Jeugd & Onderwijs van de bibliotheek. De jury bestond uit Harmke Willems, voorleesspecialist en tevens juryvoorzitter, Sylvia Schrijver, manager van de Brunawinkel in Borne, en Hans van Rheenen, redactielid van Borne Boeit. In de twee pauzes die er in het programma waren, speelden leerlingen van de Bornse muziekschool onder leiding van Suzanne van Berkum op piano en fagot.

 

Nieuw: spandoeken

Behalve de voorleeswedstrijd had Ina van der Beek de scholen uitgedaagd om voor hun kandidaat een spandoek te maken en mee te nemen. Daaraan is in groten getale gehoor gegeven. Voor de spandoeken mocht de jury een tweetal prijzen weggeven. De tweede prijs ging naar een heel creatief gemaakte aanmoediging voor Mare Bouwers van de Beekparkschool. En de eerste prijs was voor een spandoek voor Tess Bolsscher van ’t Oldhof. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Heel NEO in Oranje!

Het zal niemand ontgaan zijn dat NEO de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. Veel media...
31-03-2023

Apollo 8 niet opgewassen tegen Utrecht

In een goed gevulde sporthal De Veste speelde Apollo 8 woensdagavond in de kampioenspoule tegen...
30-03-2023

Heerlijk ‘losgaan’ aan de speeltafel

Een van de vragen op een kaartje uit het spel 30 Seconds is een omschrijving te geven voor het...
30-03-2023

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023