Thijs van der Waaij voorleeskampioen Borne
ALLE BASISSCHOLEN VAN BORNE STRIJDEN MEE

Thijs van der Waaij voorleeskampioen Borne

In een goed gevulde en feestelijk versierde theaterzaal van het Kulturhus is woensdagmiddag de gemeentelijke finale gehouden in het kader van De Nationale Voorleeswedstrijd. Op alle basisscholen in de gemeente Borne zijn er voorrondes georganiseerd zodat er een schoolkampioen kon worden afgevaardigd naar deze gemeentelijke voorronde. Want een voorronde is het omdat hierna nog regionale en provinciale rondes worden gehouden voordat het landelijk kampioenschap zal plaatsvinden. Winnaar werd Thijs van der Waaij van De Optimist.

 

Negen kandidaten, één jongen…

Op eentje na waren alle schoolkampioenen meisjes. Maar laat het nou net die ene jongen zijn die het volgens de jury het beste deed. Mooi op toon, meeslepend, duidelijk en een goed gekozen fragment bezorgden Thijs de overwinning. Quote van hem nadat de uitslag bekend was: “Nu ben ik de eerste kampioen van De Optimist!” En dat klopt, want vorig jaar bestond basisschool De Optimist nog niet. De volgende ronde waar Thijs nu naar toe gaat zal op 11 maart plaatsvinden in de bibliotheek in Tubbergen.

 

Toen de uitslag bekend werd gemaakt klonk er luid gejuich vanuit de zaal van de familie en vrienden van Thijs. Zij stormden naar beneden toen het mocht en de vrienden jonasten hem om uiting te geven aan hun blijdschap.

 

Presentatie, jury en pauzeoptreden

De presentatie van de hele middag was in handen van Ina van der Beek, de coördinator Jeugd & Onderwijs van de bibliotheek. De jury bestond uit Harmke Willems, voorleesspecialist en tevens juryvoorzitter, Sylvia Schrijver, manager van de Brunawinkel in Borne, en Hans van Rheenen, redactielid van Borne Boeit. In de twee pauzes die er in het programma waren, speelden leerlingen van de Bornse muziekschool onder leiding van Suzanne van Berkum op piano en fagot.

 

Nieuw: spandoeken

Behalve de voorleeswedstrijd had Ina van der Beek de scholen uitgedaagd om voor hun kandidaat een spandoek te maken en mee te nemen. Daaraan is in groten getale gehoor gegeven. Voor de spandoeken mocht de jury een tweetal prijzen weggeven. De tweede prijs ging naar een heel creatief gemaakte aanmoediging voor Mare Bouwers van de Beekparkschool. En de eerste prijs was voor een spandoek voor Tess Bolsscher van ’t Oldhof. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024