NEO wint van vv Emmen
06-03-2023
VERDIENDE 1-4 ZEGE NA MINUUT STILTE VOOR HANS TIMMERMAN

NEO wint van vv Emmen

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Hans Timmerman begon NEO voortvarend op het niet al te sfeervolle sportpark Meerdijk in Emmen, waar meer mensen uit Borne leken te zijn dan fans van de thuisclub. Al na vier minuten kwam NEO op voorsprong. Jesse Keur kwam op het oog in een ideale schietpositie, maar de frêle technicus besloot niet te schieten en de aanval draaide uit op een hoekschop. De corner van Ron Spoler werd door dezelfde Keur heerlijk binnen gevolleerd bij de tweede paal: 0-1.

 

Voortkabbelend

Het leek wellicht een eenvoudige middag te worden voor NEO, maar Emmen gaf niet de indruk al geklopt te zijn en speelde een aantal aardige kansen bij elkaar, deels doordat de passing bij NEO bij vlagen erg slordig was. Met name Djairo Fik was voortdurend dreigend en had over hele duel bezien meer met zijn kansen moeten doen. Terwijl de eerste helft langzaam voortkabbelde en NEO via Ron Spoler en Stef Rompelaar nog een paar aardige kansen kreeg, viel na 35 minuten de 0-2, op dat moment eigenlijk uit het niets. Na een inworp controleerde Rick ten Tusscher de bal subtiel en joeg de bal vervolgens uit een moeilijke hoek langs goalie Lars van der Swaluw.

 

Nog voor de pauze moest de prima keepende Douwe Everink nog een keer redding brengen op een schot van Bas Aalderink, waarmee de ruststand op 0-2 werd bepaald.

 

Tweede helft

De tweede helft was nog maar net begonnen of Emmen kwam terug in de wedstrijd. Een volslagen mislukte pass vanuit de NEO-defensie werd onderschept, maar NEO leek in de daaropvolgende aanval met de schrik vrij te komen, want de bal belandde op de paal. Helaas stond Djairo Fik paraat om de terugspringende bal alsnog binnen te schieten: 1-2.

 

Maar NEO stelde meteen vanaf de aftrap orde op zaken. Mauro Lohuis bediende met een fraaie pass Stef Rompelaar, die de bal zodanig perfect onder controle bracht dat hij meteen af kon drukken van een meter of twintig. Zijn vlammende schot belandde in de uiterste hoek: 1-3. Een paar minuten later leek de 1-4 een feit te worden. Stef Rompelaar kon ondanks een enorme beuk de bal doorkoppen op Ron Spoler, die echter verwachtte dat arbiter Plat zou fluiten en daardoor zijn vrije doortocht even pauzeerde. Plat paste echter voordeel toe, maar de sterk spelende Spoler was even de balans kwijt en Van der Swaluw kon met zijn voeten redding brengen.

 

Vier invallers

Kevin van der Brug was vervolgens ook dicht bij de 1-4. Zijn voortreffelijke aanname vervolgde hij met een schot dat millimeters voorlangs scheerde. Ook Stef Rompelaar was dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn schot uit de rebound van een corner werd van de lijn gehaald. Met invallers Jasper Scholten, Wessel Bom, Mats Velner en Wout Bartelink veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Emmen werd nog twee keer gevaarlijk middels Djairo Fik, maar de spits schoot nogal wild naast en over. Jasper Scholten bepaalde uiteindelijk de eindstand wel op 1-4 door de bal diagonaal binnen te schieten. Die goal had vanwege hands wellicht afgekeurd kunnen worden, maar vlak daarvoor werd een goal van Scholten volledig onterecht afgekeurd op advies van de assistent.

 

Stef Rompelaar miste geheel vrijstaand nog een enorme kans op 1-5, maar uiteindelijk behaalde NEO een ruime en verdiende zege. Komende zondag om 14.00 uur volgt de thuiswedstrijd tegen GVAV Rapiditas.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024