Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen
19-03-2023
CLUBICOON AT VAN SCHOOTEN (94) EN ACHTERKLEINZOON OWEN (4) TEKENEN VOOR DE OPENING

Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen

Zaterdagmiddag is, zij het een week verlaat door de winterse omstandigheden, dan toch het nieuwe hoofdveld van BZSV de Blauwwitters in gebruik genomen. Dat gebeurde onder toeziend oog van vele belangstellenden, leden, ereleden en erevoorzitter én afvaardigingen vanuit de gemeente Borne en buurman NEO. “Want het is mede dankzij de goede samenwerking met deze laatstgenoemden dat dit project nu al heeft kunnen plaatsvinden” sprak voorzitter Jacco Kwast zijn waardering uit. Clubicoon At van Schooten (94) en zijn 4-jarige achterkleinzoon Owen Hofte vielen de eer te beurt de officiële handeling te verrichten.

 

Het duo kweet zich meer dan uitstekend van hun ere-opdracht. Van Schooten is het oudste lid van de Blauwwitters, terwijl zijn achterkleinzoon alweer een jaar bij de kabouters voetbalt en deze keer was verkozen tot ‘pupil van de week’. De taken hadden beiden keurig verdeeld. Van Schooten mocht het lint doorknippen, terwijl de kleine Owen samen met het eerste het veld op mocht om de aftrap te verrichten en even later het eerste (symbolische) doelpunt te scoren. BZSV slaagde er overigens in de resterende 90 minuten niet in het kunstje van Owen te herhalen; sterker… het verloor met 0-1 van MVV’69.

 

Financieel interessant

Afgelopen najaar kwam het verzoek van de gemeente Borne om de vervanging van het hoofdveld deze winter al uit te voeren. Terwijl dat aanvankelijk gepland stond voor komende zomer. Vanwege de alsmaar oplopende bouw- en materiaalkosten bleek het voor de gemeente financieel gezien zeer interessant om het project een half jaar naar voren te halen. De Blauwwitters toonden zich welwillend, ondanks het lopende voetbalseizoen. Wel vroeg het project daardoor om goede afspraken en een strakke planning.

 

Ook de medewerking van buurman NEO was hierin essentieel. Want niet alleen kon NEO een aantal weken niet trainen op het veld van de Blauwwitters, tevens moest zij ermee instemmen om gedurende het project een eigen veld te delen met de Blauwwitters. Ondanks dat de voetbalschoen aan alle kanten wat knelde gingen de neuzen toch dezelfde kant op. Zodoende is er tijdens de winterstop en bij aanvang van de tweede seizoenshelft keihard gewerkt om het nieuwe hoofdveld zo snel mogelijk te vervangen. Het resultaat mag er zijn. Er ligt een prachtig kunstgrasveld, zo strak als een biljartlaken, dat voldoet aan alle hedendaagse kwaliteitseisen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024