Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen
19-03-2023
CLUBICOON AT VAN SCHOOTEN (94) EN ACHTERKLEINZOON OWEN (4) TEKENEN VOOR DE OPENING

Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen

Zaterdagmiddag is, zij het een week verlaat door de winterse omstandigheden, dan toch het nieuwe hoofdveld van BZSV de Blauwwitters in gebruik genomen. Dat gebeurde onder toeziend oog van vele belangstellenden, leden, ereleden en erevoorzitter én afvaardigingen vanuit de gemeente Borne en buurman NEO. “Want het is mede dankzij de goede samenwerking met deze laatstgenoemden dat dit project nu al heeft kunnen plaatsvinden” sprak voorzitter Jacco Kwast zijn waardering uit. Clubicoon At van Schooten (94) en zijn 4-jarige achterkleinzoon Owen Hofte vielen de eer te beurt de officiële handeling te verrichten.

 

Het duo kweet zich meer dan uitstekend van hun ere-opdracht. Van Schooten is het oudste lid van de Blauwwitters, terwijl zijn achterkleinzoon alweer een jaar bij de kabouters voetbalt en deze keer was verkozen tot ‘pupil van de week’. De taken hadden beiden keurig verdeeld. Van Schooten mocht het lint doorknippen, terwijl de kleine Owen samen met het eerste het veld op mocht om de aftrap te verrichten en even later het eerste (symbolische) doelpunt te scoren. BZSV slaagde er overigens in de resterende 90 minuten niet in het kunstje van Owen te herhalen; sterker… het verloor met 0-1 van MVV’69.

 

Financieel interessant

Afgelopen najaar kwam het verzoek van de gemeente Borne om de vervanging van het hoofdveld deze winter al uit te voeren. Terwijl dat aanvankelijk gepland stond voor komende zomer. Vanwege de alsmaar oplopende bouw- en materiaalkosten bleek het voor de gemeente financieel gezien zeer interessant om het project een half jaar naar voren te halen. De Blauwwitters toonden zich welwillend, ondanks het lopende voetbalseizoen. Wel vroeg het project daardoor om goede afspraken en een strakke planning.

 

Ook de medewerking van buurman NEO was hierin essentieel. Want niet alleen kon NEO een aantal weken niet trainen op het veld van de Blauwwitters, tevens moest zij ermee instemmen om gedurende het project een eigen veld te delen met de Blauwwitters. Ondanks dat de voetbalschoen aan alle kanten wat knelde gingen de neuzen toch dezelfde kant op. Zodoende is er tijdens de winterstop en bij aanvang van de tweede seizoenshelft keihard gewerkt om het nieuwe hoofdveld zo snel mogelijk te vervangen. Het resultaat mag er zijn. Er ligt een prachtig kunstgrasveld, zo strak als een biljartlaken, dat voldoet aan alle hedendaagse kwaliteitseisen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024