BZSV verliest thuis van Sportclub Rijssen
03-04-2023
ONZORGVULDIGE BLAUWWITTERS DOEN ZICHZELF TEKORT

BZSV verliest thuis van Sportclub Rijssen

De intenties van de Blauwwitters waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Vroeg druk zetten en Sportclub Rijssen niet over de middenlijn laten komen. Dit leidde in de beginfase tot meerdere mogelijkheden voor de Bornse formatie. De eerste mogelijkheid was voor Kent Arslani, maar die zag zijn schot niet gevaarlijk worden. Kort daarna probeerde Koen Schuttenbeld met een mooie pass Jesse Driezes te bereiken. Driezes kwam helaas een teenlengte tekort om het af te kunnen maken. Na een kwartier was de grootste mogelijkheid voor middenvelder Nick Gouma. Vanuit een snelle omschakeling kon Gouma alleen op keeper Jessie de Moor af. Het schot van Gouma werd echter knap gered door de sluitpost uit Rijssen.

 

Voorsprong

Tegen de verhoudingen in was het Sportclub dat na ongeveer twintig minuten spelen onverwacht op voorsprong kwam. Een voorzet van links belande met enig fortuin voor de voeten van Thymo Haarman, die daardoor met een eenvoudig intikkertje de Bornse doelman Tom Markvoort kon passeren. De Blauwwitters lieten zich er niet door afleiden en bleven trouw aan hun strijdplan. Dat leidde al snel tot de tweede scoringskans van de middag voor Kent Arslani. Hij leverde een geplaatst schot in de korte hoek, maar wederom wist de doelman van Sportclub goed redding te brengen.

 

Na een half uur spelen leek de ploeg uit Borne recht te hebben op een strafschop. Aanvaller Bas Siccama werd binnen het zestienmetergebied onderuitgehaald, na onbesuisd uitkomen door de doelman van Sportclub. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter er niets in. Het was tekenend voor de matig presterende leidsman. Tot overmaat van ramp wist Sportclub vlak voor rust op 0-2 te komen. Een goede aanval over de linkerkant gaf een niet te missen kans aan aanvaller Melvin Schreurs. De Blauwwitters werden nog wel een aantal keer dreigend, middels schoten van afstand, maar deze troffen geen doel.

 

Tweede helft

Na rust gingen de Blauwwitters op zoek naar de aansluitingstreffer. Het kreeg al vrij snel de eerste kans. Opnieuw was het Kent Arslani die voor gevaar zorgde. Hij ontving de bal op links, maar koos met een matig schot voor eigen succes, waar afleggen een betere optie was. De Bornse formatie bleef aandringen en de aansluitingstreffer leek een kwestie van tijd, toen Sportclub uit het niets de 0-3 maakte.

 

Hoewel de wedstrijd beslist leek bleef de ploeg uit Borne de aanval zoeken. Vijf minuten na de 0-3 hadden de Blauwwitters voor de tweede keer een strafschop moeten krijgen. Jason Kimmels zette voor vanaf rechts, waarna een verdediger van Sportclub de bal binnen de eigen zestien vol tegen de hand van zijn uitgestoken arm kreeg. Ook dit was toegestaan volgens de scheidsrechter.

 

Mosterd na de maaltijd

Tien minuten voor tijd kopte Thymo Haarman, uit een hoekschop, de 0-4 binnen. Kort daarop deed Bas Siccama voor de Blauwwitters precies hetzelfde aan de andere kant, door de 1-4 tegen de touwen te koppen. In blessuretijd kwam het zelfs nog terug tot 2-4, toen de scheidsrechter eindelijk een strafschop toekende. Het was mosterd na de maaltijd, aangezien dat al tweemaal eerder had moeten gebeuren en er nu geen speeltijd meer resteerde. Nadat Bas Siccama de strafschop had benut werd er dan ook meteen afgefloten.

 

Dinsdagavond 11 april speelt BZSV de Blauwwitters de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen AVC Heracles. De wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik start om 20.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023