Gehavend BZSV verliest bij SVV '56
17-04-2023
BLAUWWITTERS IN SIBCULO OPNIEUW MET LEGE HANDEN

Gehavend BZSV verliest bij SVV '56

Het duel tussen beide ploegen begon gelijkwaardig in Sibculo. Het was in de beginfase vooral aftasten hoe om te gaan met het veld van SVV’56 dat in erbarmelijke staat verkeerde. SVV had meer ervaring met de ondergrond en daardoor ook wat meer balbezit, maar kwam niet tot het creëren van grote kansen. Pas na 20 minuten spelen ontstonden er de eerste echte mogelijkheden. De Bornse doelman Tom Markvoort wist ternauwernood te voorkomen dat een goede aanval van SVV, over de linkerflank, werd bekroond met een doelpunt.

 

Een minuut later was het ook bijna raak aan de andere kant. Ben Kamers ging er namens de Blauwwitters met de bal vandoor en probeerde met een goede voorzet Roy Liefers te bedienen. Die kwam een teenlengte tekort om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Even later kreeg de ploeg uit Borne via Kent Arslani nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot vloog, door toedoen van een polletje, huizenhoog over.


Toen de scheidsrechter, na 45 matige minuten, voor de rust floot stond nog steeds de brilstand op het scorebord. De tussenstand en de gelijk opgaande kansenverhouding, in combinatie met de personele problemen aan Bornse zijde maakten dat zij zich misschien wel de morele winnaar mochten voelen van de eerste helft. Helaas biedt dat geen enkele garantie, zo bleek al vroeg in de tweede helft.

 

Tweede helft

Kort na rust kreeg het geplaagde BZSV weer te maken met een blessuregeval. Damian Somhorst, die bij aanvang van de tweede helft in de ploeg was gekomen voor Roy Liefers, moest na tien minuten de strijd alweer staken met een bovenbeenblessure. SVV, dat na rust meer de overhand kreeg, kwam na een uur spelen op voorsprong. Een vlot lopende aanval via de rechterflank leverde een prachtige voorzet op. Spits Jan Nijboer wist daar wel raad mee en scoorde de 1-0. Bij de ploeg uit Borne leken daarna de krachten langzaam weg te vloeien, maar ook SVV zette er weinig meer tegenover. Na 75 minuten leken de Blauwwitters recht te hebben op een strafschop. Kent Arslani werd naar de grond gewerkt binnen het strafschopgebied, maar de arbiter van dienst vond het niet genoeg.

 

Dying seconds
Met niets te verliezen en in de hoop om toch nog een punt mee terug te nemen naar Borne begon BZSV in de 85e minuut aan een slotoffensief. Er werden extra mensen vooruitgeschoven en de druk werd opgevoerd. Tegelijkertijd maakte het de Bornse defensie kwetsbaar. In de dying seconds van de wedstrijd wist SVV daarvan te profiteren. Door de ruimte die de Blauwwitters achterin weggaven kreeg SVV de kans om tot 2-0 te komen, deze kans werd niet onbenut gelaten. Opnieuw was het Jan Nijboer die scoorde. Meteen na deze aanval werd er afgefloten en stond BZSV opnieuw met lege handen.


Zaterdag 22 april treft BZSV de Blauwwitters thuis Voorwaarts. De wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede...
13-05-2024