NEO wint in Coevorden met 1-4
24-04-2023
HEKKENSLUITER GERMANICUS GEEN PARTIJ VOOR DE ZWART-WITTEN

NEO wint in Coevorden met 1-4

Vanaf de aftrap ontspon zich in Coevorden een duel zoals verwacht werd. NEO met erg veel balbezit en Germanicus gokkend op de omschakeling. Dat leverde in het eerste kwartier zelfs een drietal schoten van de gastheren op, waarvan twee van Milan van der Weide. Namens NEO schoot Ron Spoler in die fase nipt over. Na dat kwartier zette NEO de thuisclub nog meer vast op eigen helft en dat leverde een aantal kansen op. Ron Spoler zag zijn van richting veranderde schot ternauwernood gered door de goalie, Stef Rompelaar schoot uit een lastige hoek voorlangs na goed werk van Mats Velner, Rick ten Tusscher schoot recht op en na een puntgave actie van Jasper Scholten kreeg Stef Rompelaar zijn voet et niet tegen de bal.

 

Schietkans

Tien minuten voor rust kreeg Erwin Moddejongen namens Germanicus een enorme schietkans, maar Bas Spenkelink blokte de bal in een uiterste poging. Uit de daaropvolgende corner kon dezelfde speler inkoppen, maar de NEO-defensie kon de bal wegwerken en uit de razendsnelle counter die daarop volgde besloot Ron Spoler de bal in kansrijke positie aan Stef Rompelaar te geven in plaats van zelf af te drukken. Helaas was de pass onnauwkeurig en verdween de kans als sneeuw voor de zon.

 

Op slag van rust twee cruciale situaties. Eerst liep Abdallah Tsatsajeva tegen een oerdomme tweede gele kaart aan, waarna een minuut later Bas Spenkelink op fenomenale wijze de bal in de bovenhoek schoot: 0-1, tevens de ruststand.

 

Met een man meer zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn, maar Germanicus kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg twee enorme kansen op 1-1. Thijs Terhalle moest bij een van die kansen alles in het werk stellen om een kopbal van Van der Weide over te tikken. Toen NEO na een minuut of tien de 0-2 maakte, leek de wedstrijd gelopen. Jasper Scholtens inzet werd in eerste instantie nog geblokt door een verdediger, maar tegen de ingeschoten rebound was men kansloos.

 

Jasper Scholten

NEO leek het duel zorgeloos uit te kunnen spelen, maar korte tijd later reageerde Reinier de Boer alert op een lange bal van achteren en kon zomaar de 1-2 aan laten tekenen, een goal waarbij de NEO-defensie er niet bijster goed uitzag. Zonder groots te spelen greep NEO daarna weer het initiatief en nadat Stef Rompelaar twee keer pure pech had in de afronding leverde zo’n twintig minuten voor afloop een mooie aanval de 1-3 op van Jasper Scholten. De manier waarop hij de bal voor zichzelf panklaar legde was uiterst fraai. Ron Spoler pikt uiteindelijk ook nog zijn goal mee door na een actie over de linkervleugel raak te prikken: 1-4.

 

Door de overwinning is NEO nu, samen met WVV en TVC’28, officieel zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie, maar uiteraard is de hoofdprijs voor alle drie clubs ook nog mogelijk. Komende zaterdagavond om 19.00 uur speelt NEO thuis de topper tegen WVV uit Winschoten.

 

foto’s: © Arjan Ekkelenkamp en Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023

Apollo 8 wint knap in en tegen Sneek

De Bornse eredivisionist werkte zaterdagavond in en tegen Sneek vanaf het eerste punt hard, liet...
26-11-2023

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde...
20-11-2023

NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in...
20-11-2023

‘Nu worden we zeker kampioen, yeah!!!’

Maandagavond werd ‘ie voor het eerst écht in gebruik genomen, de nieuwe vloer in de...
14-11-2023