NEO verliest finale nacompetitie
19-06-2023
BEST VOORUIT WINT MET 1-0; KOMENDE ZONDAG VOLGT DE HERKANSING

NEO verliest finale nacompetitie

Wat de apotheose van een mooi seizoen had moeten worden eindigde uiteindelijk in een deceptie. Op het veld van DCS in Zevenaar wist NEO de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer te repareren, ondanks een aantal riante kansen, een bal op de lat en twee situaties waarin de bal op de stip had gekund. Best Vooruit promoveert daardoor naar de vierde divisie.

 

Klungelig balverlies

De eerste helft kenmerkte zich door weinig voetballend krachtsverschil, maar de ploeg uit Brabant was in de beginfase feller dan NEO en kreeg in die fase ook de betere kansen. Na een minuut of tien leverde wat klungelig balverlies op het middenveld een behoorlijke kans voor Thomas van Heukelom die de bal rakelings voorlangs schoot. De eerste mooie NEO-aanval, over meerdere schijven, kwam na een minuut of twintig. De afsluitende voorzet kon echter nog worden weggekopt. Even later kreeg NEO drie corners op rij, waarvan de eerste een geheide strafschop op had moeten leveren. De ingeschoten bal van Jasper Scholten werd overduidelijk door een uitgestoken elleboog gekeerd.

 

Nadat Dave de Bresser na een gave voorzet van een van de uitblinkers van Best Vooruit, Stijn Beekx, ook voorlangs schoot, kwam de ploeg na ruim een half uur toch op voorsprong. De wijze waarop was een beetje typerend voor de scherpte van NEO in de eerste helft. Tom Sprokholt kon een bal uit een ingooi ongehinderd aannemen op de achterlijn, bleef geduldig en bediende de ervaren Roel van de Sande, die vanaf een meter of vijftien Thijs Terhalle met een fraai schot kansloos liet, een voorsprong die op dat moment niet helemaal uit de lucht kwam vallen.

 

Het laatste deel van het eerste bedrijf herpakte NEO zich meer dan uitstekend en de ploeg speelde zich een drietal mooie kansen bij elkaar. De mooiste aanval resulteerde in een pass van Ron Spoler, een slim overstapje van Kevin van der Brug, waarna Max Brunninkhuis zijn strakke schot prachtig gepakt zag door doelman Bjarne Bakker. In de andere aanvallen kwam Stef Rompelaar net iets te kort om de bal achter Bakker te werken en was de inzet van Jasper Scholten te zwak om Bakker te verrassen.

 

Tweede helft

Wie een getergd NEO verwachtte na de thee kwam in de eerste minuten bedrogen uit. Twee keer verschenen Best Vooruit-spelers alleen voor Thijs Terhalle, maar de goalie kwam in beide gevallen als winnaar uit de strijd. NEO herpakte zich echter vlot en het spel begon zich steeds meer op de helft van Best Vooruit af te spelen. Na een kleine tien minuten leek Mauro Lohuis de stand gelijk te trekken, maar zijn fenomenale schot van een meter of veertig belandde boven de kansloze Bakker op de lat.

 

De ultieme kans op de gelijkmaker kreeg Stef Rompelaar korte tijd later. De spits bracht aanvoerder Toebes in de problemen, ontfutselde hem de bal en kon alleen op Bakker af. Helaas was de Best Vooruit-doelman attent en plukte de bal van de voeten van Rompelaar. Het spelbeeld werd steeds rommeliger doordat Best Vooruit op slimme wijze de vaart voortdurend uit de wedstrijd wist te halen. Erg veel oponthoud door blessuregevallen, die eigenlijk nauwelijks de moeite waard waren.

 

Alles op de aanval

De volgende kans was voor Jasper Scholten die na wat kappen en draaien twee keer in kon schieten, maar zijn eerste schot werd gekraakt en het tweede ging naast. Maar doordat NEO alles op de aanval gooide werden de weggegeven ruimtes aanzienlijk en Thijs Terhalle moest weer zijn capaciteiten tonen om Beekx van het scoren af te houden.

 

Nadat Rick ten Tusscher een duw in de rug niet gehonoreerd zag met een strafschop en Twan Weghorst van een meter of tien hoog over schoot was de koek op voor NEO wat betreft de kansen. In de absolute slotfase had Best Vooruit meer afstand kunnen nemen, maar Terhalle en zijn verdedigers wisten dat met vereende krachten te voorkomen. Na de laatste kans van Beekx floot Tiesinga voor de laatste keer na een wel erg korte blessuretijd, die op basis van de talloze onderbrekingen inclusief drinkpauze echt langer had moeten duren. Maar of NEO dan wel gescoord zou hebben zal altijd de vraag blijven.

 

Bittere pil

Een bittere pil deze nederlaag. NEO was voor rust niet altijd bij de les, een aantal spelers haalden net niet hun gewenste niveau en als dan ook nog de aanwezige kansen niet benut worden is de nederlaag gauw verklaard. Op basis daarvan kan de winst van Best Vooruit ook gerust verdiend genoemd worden.

 

Inmiddels is het ‘Mallorca-dilemma’ (de geplande vakantietrip) opgelost. De selectie vertrekt gewoon naar het eiland, maar keert eerder terug om zondag te spelen. De allerlaatste kans om alsnog promotie af te dwingen. Dat wordt dan óf een thuiswedstrijd tegen Nemelaer uit het Brabantse Haaren óf een uitwedstrijd bij RKHVV in Huissen. Dat laatste hangt af van de uitslag van Nemelaer - RKHHV op donderdag.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 20 jun 2023
Brabants inderdaad, net als Nemelaer uit Haaren, tegenstander in de komende halve competitie
Bram Donkers — 19 jun 2023
Brabantse club?
Bennie van der tuuk — 19 jun 2023
Jammer de boys hebben geen promotie gemaakt voor de 4e divisie.
Niet getreurd jullie hebben nog een kans. En lukt het weer niet. Niet getreurd jullie hebben het geweldig gedaan afgelopen seizoen. Veel succes mannen. Wij zijn er weer bij.

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023