Nog één potje voor Sven Pieterson
23-06-2023
SPELER BVV BORNE NEEMT NA RUIM 20 JAAR AFSCHEID VAN HET EERSTE

Nog één potje voor Sven Pieterson

“Ik was al eerder lid van BVV Borne dan dat mijn geboorte werd gemeld bij het bevolkingsregister”, aldus een lachende Sven Pieterson, ruim 20 jaar lang een van de boegbeelden van BVV Borne. Vanavond speelt hij zijn (vooralsnog) laatste wedstrijd. Een speciaal voor deze gelegenheid georganiseerde pot, waarin hij zijn eigen team heeft samengesteld om twee keer 30 minuten de strijd aan te gaan met het eerste. Het afscheid wordt daarna op een plezierige wijze voortgezet in de kantine.
 

Met de paplepel

Zesendertig is ‘ie inmiddels. Het voetbal en BVV Borne zijn hem met de paplepel ingegoten. “Ja, mijn vader was er altijd druk mee. Ik was nauwelijks geboren toen hij mij al aanmeldde als lid. En eerlijk, ik ben niet veel anders. Ook mijn zoontjes Brent en Riv zijn natuurlijk al lid van de club.” BVV Borne is de aanvallende middenvelder dan ook alles. “Een geweldige voetbalvereniging, heerlijk kleinschalig en iedereen kent iedereen. Het sociale is er zeker zo belangrijk als het voetballen.”
 

Sven kwam er zelf achter toen hij in 2017 een uitstapje maakte naar Saasveldia. “Een mooie club, waar ik kon aansluiten bij het eerste. Ik heb er veel geleerd. Maar toch miste ik na drie seizoenen mijn sociale contacten. De vrienden. Daarop besloot ik naar de stal terug te keren. En eerlijk… ik heb er geen seconde spijt van gehad. Borne is gewoon mijn club en daar zal ik ook in de toekomst aan verbonden blijven.”
 

De reden voor zijn stap terug is niet alleen de leeftijd. “Veertien jaar lang heb ik in de kinderopvang gewerkt. Het afgelopen jaar ben ik overgestapt naar Ambiq waar ik een zeer intensieve behandelgroep jongeren begeleid. Dat geeft de nodige prikkels, dagelijks heb je veel te verwerken. Daarom heb ik ook al eerder mijn aanvoerderschap teruggegeven en kom ik minder trainen. Een turbulente periode, die er uiteindelijk toe leidde dat ik besloot om nu maar met het eerste te stoppen.”
 

Niet in de schijnwerpers

Natuurlijk zal hij het missen, daar kent ‘ie zichzelf te goed voor. “Ik ben vrij nuchter en realistisch, maar ik denk dat ik het vanavond nog wel even moeilijk zal hebben.” Op de vraag of hij nu ook een standbeeld krijgt, net zoals Sander Bosker bij FC Twente, begint ‘ie hardop te lachen. “Nee, asjeblieft niet. Natuurlijk heb ik best wat voor de club betekend, maar ik hoef niet in de schijnwerpers. Ik ben er vooral een van ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. En bovendien, ik ben nog niet weg hoor. Ik blijf jeugdcoördinator bij de geelzwarten en de selectie ondersteunen. Ook speel ik straks in 35+. En als het écht nodig is, nou… dan weet het eerste me nog wel te vinden.”
 

Zoals gezegd is vanavond om 19.30 uur de afscheidswedstrijd. Behalve van Sven wordt er dan ook afscheid genomen van Laurens Huitink, Jorrit Jongman en Mart Kosterink. Het afscheidsfeest wordt vanaf een uur of negen voortgezet in de kantine. (AJ/BM)

 

Foto’s © Monique Ketelaer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023