Nog één potje voor Sven Pieterson
23-06-2023
SPELER BVV BORNE NEEMT NA RUIM 20 JAAR AFSCHEID VAN HET EERSTE

Nog één potje voor Sven Pieterson

“Ik was al eerder lid van BVV Borne dan dat mijn geboorte werd gemeld bij het bevolkingsregister”, aldus een lachende Sven Pieterson, ruim 20 jaar lang een van de boegbeelden van BVV Borne. Vanavond speelt hij zijn (vooralsnog) laatste wedstrijd. Een speciaal voor deze gelegenheid georganiseerde pot, waarin hij zijn eigen team heeft samengesteld om twee keer 30 minuten de strijd aan te gaan met het eerste. Het afscheid wordt daarna op een plezierige wijze voortgezet in de kantine.
 

Met de paplepel

Zesendertig is ‘ie inmiddels. Het voetbal en BVV Borne zijn hem met de paplepel ingegoten. “Ja, mijn vader was er altijd druk mee. Ik was nauwelijks geboren toen hij mij al aanmeldde als lid. En eerlijk, ik ben niet veel anders. Ook mijn zoontjes Brent en Riv zijn natuurlijk al lid van de club.” BVV Borne is de aanvallende middenvelder dan ook alles. “Een geweldige voetbalvereniging, heerlijk kleinschalig en iedereen kent iedereen. Het sociale is er zeker zo belangrijk als het voetballen.”
 

Sven kwam er zelf achter toen hij in 2017 een uitstapje maakte naar Saasveldia. “Een mooie club, waar ik kon aansluiten bij het eerste. Ik heb er veel geleerd. Maar toch miste ik na drie seizoenen mijn sociale contacten. De vrienden. Daarop besloot ik naar de stal terug te keren. En eerlijk… ik heb er geen seconde spijt van gehad. Borne is gewoon mijn club en daar zal ik ook in de toekomst aan verbonden blijven.”
 

De reden voor zijn stap terug is niet alleen de leeftijd. “Veertien jaar lang heb ik in de kinderopvang gewerkt. Het afgelopen jaar ben ik overgestapt naar Ambiq waar ik een zeer intensieve behandelgroep jongeren begeleid. Dat geeft de nodige prikkels, dagelijks heb je veel te verwerken. Daarom heb ik ook al eerder mijn aanvoerderschap teruggegeven en kom ik minder trainen. Een turbulente periode, die er uiteindelijk toe leidde dat ik besloot om nu maar met het eerste te stoppen.”
 

Niet in de schijnwerpers

Natuurlijk zal hij het missen, daar kent ‘ie zichzelf te goed voor. “Ik ben vrij nuchter en realistisch, maar ik denk dat ik het vanavond nog wel even moeilijk zal hebben.” Op de vraag of hij nu ook een standbeeld krijgt, net zoals Sander Bosker bij FC Twente, begint ‘ie hardop te lachen. “Nee, asjeblieft niet. Natuurlijk heb ik best wat voor de club betekend, maar ik hoef niet in de schijnwerpers. Ik ben er vooral een van ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. En bovendien, ik ben nog niet weg hoor. Ik blijf jeugdcoördinator bij de geelzwarten en de selectie ondersteunen. Ook speel ik straks in 35+. En als het écht nodig is, nou… dan weet het eerste me nog wel te vinden.”
 

Zoals gezegd is vanavond om 19.30 uur de afscheidswedstrijd. Behalve van Sven wordt er dan ook afscheid genomen van Laurens Huitink, Jorrit Jongman en Mart Kosterink. Het afscheidsfeest wordt vanaf een uur of negen voortgezet in de kantine. (AJ/BM)

 

Foto’s © Monique Ketelaer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024