Intrede weekendvoetbal treft ook NEO
20-09-2023
SPARTA ENSCHEDE EERSTE TEGENSTANDER, OP ZATERDAGAVOND

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de vierde divisie werd gemist, ziet het voetballandschap er voor NEO dit seizoen totaal anders uit. Het weekendvoetbal doet zijn intrede en daarmee zijn de zaterdag- en zondagcompetities vanaf de eerste klasse samengevoegd. Voordeel is uiteraard het feit dat de reisafstanden beduidend kleiner zijn dan vorig jaar.

 

Daar staat echter tegenover dat het eerste elftal, het vlaggenschip van de club, zijn wedstrijden op veel verschillende tijdstippen gaat spelen. Iets dat ook gevolgen heeft voor de organisatie binnen de club. Grofweg zijn er drie variaties op de aanvangstijden: zaterdagmiddag rond 15.00 uur, zaterdagavond rond 18.30 uur en ook worden er nog een achttal duels op de zondagmiddag gespeeld.

 

Nieuwe gezichten

NEO kent een paar nieuwe gezichten in de selectie: Ephrem Arslan, Daan Visscher, Bram Rikhof en Sem Leferink en ook Jochem Stam zal eind oktober weer aanpikken na een jaar afwezigheid. Voor NEO was de voorbereiding wat lastig vanwege veel ontbrekende spelers. Gelukkig pikten de jonge talenten het prima op en heeft de trainersstaf veel te kiezen. Geen overbodige luxe in een afdeling die op voorhand veel meer kwalitatief sterke ploegen herbergt dan vorig seizoen het geval was.

 

NEO treft een hele reeks ploegen waar nog nooit tegen gespeeld is in de competitie. Alleen Achilles'12, Dalfsen, Grol en Stevo waren al eens tegenstanders in dat verband. Op voorhand voorspellingen doen over de krachtsverhoudingen in 1H is lastig. Teams als SVZW en WHC lijken een sterke selectie te hebben, maar ook DZC'68, Grol en DOS'37 zijn zeker niet uit te vlakken. Met alweer een versterkte degradatieregeling zal het voor veel teams zaak worden de laatste vijf plekken te ontlopen. Een kleine 40 procent maakt kans op degradatie, spanning gegarandeerd dus.

 

De eerste tegenstander, komende zaterdagavond, is Sparta Enschede. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 18.30 uur. De agenda van de overige Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024