BZSV geeft winst uit handen
25-09-2023
SV ALMEN KOMT MET 2-0 ACHTER, MAAR WINT UITEINDELIJK MET 2-3

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de selectie, had in de eerste helft, thuis tegen SV Almen, een licht overwicht. Dit leidde echter niet meteen tot grote kansen. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na 25 minuten wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Een hoekschop werd in eerste instantie nog weggewerkt door de verdediging van Almen, maar de bal viel voor de voeten van Bas Siccama. De Bornse middenvelder wist er wel raad mee en schoot de bal feilloos achter doelman Tijmen Gerritsen: 1-0.

 

Damian Somhorst

De Blauwwitters voerden de druk daarna verder op en gingen op zoek naar de volgende treffer. Die viel in de 35e minuut. Damian Somhorst werd met een slim steekballetje vrij voor de keeper gezet. De snelle rechtsbuiten schoot de bal geplaatst in de hoek, waardoor BZSV op een 2-0 voorsprong kwam. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, tot Almen op slag van rust wat terug deed. Een perfect genomen vrije trap over 25 meter was keeper Tom Markvoort te machtig en bracht Almen terug tot 2-1. Daarmee keerde ook het geloof in een goed eindresultaat weer helemaal terug.

 

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en bleek Almen de bovenliggende partij. Trainer Steven Diepeveen had zijn ploeg wat aanvallender neergezet, waardoor het meer druk kon zetten op de defensie van BZSV. Dit resulteerde in een overwicht dat in de 66eminuut werd omgezet naar de gelijkmaker. Het was Felipe Kempkes die de bal in het Bornse doel schoof. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers uit Almen vijf minuten later zelfs de 2-3 te scoren. Een vlotte aanval over de rechterkant werd op waarde geschat door Finn Galdermans, de aanvaller schoot de bal met een lage schuiver in de lange hoek.

 

Grimmiger

De laatste twintig minuten kreeg de wedstrijd een grimmiger karakter. Het matige optreden van de leidsman speelde daar zeker een rol in. In de 80e minuut mocht invaller Emiel Konink vroegtijdig gaan douchen. Konink wist zijn frustratie niet te bedwingen en gooide de bal tegen een speler van Almen aan, waarop hem de rode kaart werd getoond. Tot echt grote kansen kwam de Blauwwitters niet meer. En zonder ook maar een seconde blessuretijd toe te passen, wat heel opmerkelijk genoemd mag worden na alle gebeurtenissen in de tweede helft, floot de scheidsrechter al voor het einde van de wedstrijd.

 

Komende zaterdag gaat BZSV de Blauwwitters op zoek naar de eerste punten, op bezoek bij Achilles Enschede dat al wel drie punten heeft. De wedstrijd op sportpark Achilles begint om 15.00 uur.

 

De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024

NEO start nacompetitie met winst

NEO en de Zouaven begonnen zaterdagmiddag in hun eerste nacompetitieduel erg afwachtend. Het...
03-06-2024