NEO morst tegen Stevo eerste punten
09-10-2023
ROOD-GELE GEESTERENSE MUUR HOUDT STAND IN BORNE: 1- 1

NEO morst tegen Stevo eerste punten

De toeschouwers op het Wooldrik zagen zaterdagavond een wedstrijd tussen twee ploegen met een totaal verschillende spelopvatting. Waar NEO continu combinerend de aanval zocht, positioneerde Stevo zichzelf vaak met tien man op een uiterst klein stukje veld rond het eigen strafschopgebied, gesteund door een vroege voorsprong via een fraai schot van Mike Nijkamp in de vijfde minuut, waarbij de NEO-defensie in twee duels niet al te scherp leek. Uiteraard hoopte de ploeg via counters de voorsprong uit te breiden, maar Leco Zeevalkink kreeg vrijwel niets meer te doen in het verdere verloop van het duel.

 

Niet het meest attractief

Het moet gezegd, verdedigend stond Stevo als een huis, een compliment voor de tactische aanpassingen die Michiel Mensink in zijn startopstelling had aangebracht. Wellicht dat NEO zich vaker zal moeten gaan wapenen tegen dergelijke defensieve tegenstanders. Helaas ontstaan hierdoor niet de meest attractieve duels, maar het doel heiligt alle middelen zullen we maar zeggen. Voor de rust werd nog een NEO-goal afgekeurd wegens buitenspel van Ron Spoler, terwijl het op de beelden leek dat er sprake was van ‘gelijke hoogte’.

 

Na de pauze, met Max Brunninkhuis in de ploeg voor Wout Bartelink, draaide NEO de duimschroeven nog meer aan. Helaas stond Stevo achterin goed en was de NEO-passing lang niet altijd zorgvuldig. Er kwamen wel kleine kansen, onder andere via een aantal vrije trappen op kansrijke plaatsen, maar Stevo gaf heel lang geen krimp. Tot een kwartier voor tijd. Een combinatie tussen de ingevallen Mauro Lohuis en Stef Rompelaar bracht de bal bij de ook al ingevallen Twan Weghorst die Jasper Scholten bediende. Doelman Beernink bleek vervolgens kansloos op diens schot in het dak van het doel: 1-1, zeer verdiend op dat moment.

 

Twee rode kaarten

NEO wilde ‘erop en erover’, maar slaagde er in het laatste deel niet meer in grote kansen uit te spelen. Stevo kroop in die laatste fase ook wat meer uit haar schulp, kreeg nog twee hoekschoppen, maar Leco Zeevalkink hoefde niet meer handelend op te treden. Een smet op het duel waren de twee rode kaarten in de absolute slotfase. De arbiter van dienst ging daarbij eerst af op haar ene assistent, trok de kaart voor Maarten Gelhever, ging vervolgens op audiëntie bij de assistent aan de andere kant en toonde ook Twan Weghorst rood.

 

Komende zaterdag gaat NEO naar SVZW, waar de veldverhoudingen hoogstwaarschijnlijk heel anders zullen liggen. Het duel in Wierden begint om 14.45 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 09 okt 2023
Neo 1 laat 2 punten liggen tegen een zeer negatief voetballende Stevo. Het zag er niet uit wat die gasten lieten zien. ( met 11 man voor de goal hangen.) Met dit soort voetbal komen ze niet ver in de competitie. Neo1 op naar de volgende wedstrijd en daar gewoon 3 punten pakken. Neo blijft altijd mooi voetballen om naar te kijken .
Succes boys.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024