BVV Borne wint van Haarle
09-10-2023
LEGIO KANSEN, MAAR DE BORNENAREN BLIJVEN STEKEN OP 1-0

BVV Borne wint van Haarle

Door een aantal blessures en pijntjes, was de opstelling thuis tegen Haarle anders dan tijdens de voorgaande twee wedstrijden. Tevens sloot Sven Pieterson aan bij Borne en hij begon direct in de basis. De eerste vijftien minuten van de wedstrijd lag het balbezit en initiatief bij Haarle, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Tijdens een van de eerste aanvallen van Borne was het direct raak. Wesley Assink gaf een lange bal op Luuk Swienink. De bal werd voor de goal gebracht, maar niet goed verwerkt door Haarle. Pieterson wist wel raad met deze geboden kans en schoot diagonaal de 1-0 tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd direct

los.

 

Op de lat

Vlak na de goal de eerste kans voor Haarle, maar de uitstekende redding was van Tijn Wissink. Borne en Haarle kregen hierna allebei mogelijkheden vanuit dode spelmomenten, maar dit leverde aan beide kanten niets op. Wanneer Borne op bepaalde momenten wat beter zou omgaan met het balbezit, had dit meer kansen opgeleverd. Nu eindigden veelbelovende aanvallen te vroeg. In de 34e en 35e minuut nog een tweetal kopkansen voor Assink, waarbij de tweede kopkans op de lat eindigde. Haarle had nog twee kleine kopkansen, maar deze eindigden beiden ruim naast de goal van Wissink.

 

De tweede helft was een waar kansenfestijn. Het begon met een schotkans van Pieterson die op de rug van een Haarlenaar eindigde, gevolgd door een voorzet van Jordy Dobbe die door eerstgenoemde naast werd geschoten. In de 51e minuut leidde zwak uitverdedigen van Haarle tot een schotkans voor Mart Snippers, maar zijn schot belandde op de paal. Hierna klopte Haarle ook weer wat meer op de Bornse muur, maar was een vrije bal een simpele prooi voor Wissink en kopte de spits van Haarle de bal net naast.

 

Ook hierna wisselden de beide teams de kansen af. Snippers schoot in kansrijke positie over, waarna Haarle de bal tot twee keer toe voor het inschieten had. Gelukkig eindigden deze pogingen, mede door toedoen van een aantal Bornse benen, in de handen van Tijn Wissink. In het laatste kwartier kwam Borne niet verder dan een tweetal schoten die net naast gingen.

 

Verwoestende uithaal

Haarle gaf meer druk naar voren, maar tot grote kansen leidde dit offensief niet. Mede door het goede werk van de verdediging van Borne, waarbij Dwayne Lankheet uitblonk door menig voorzet te verwerken en veel duels te winnen. In de laatste paar minuten van de wedstrijd had Borne het duel kunnen beslissen. Jesse Klein Teeselink ging vrijwel 1-op-1 op de doelman van Haarle af, maar legde de bal breed, waarna deze kans was verkeken. Hierna was het Wesley Assink die vanaf een meter of twintig verwoestend uithaalde, maar de doelman redde knap. Haarle beet terug en dit leidde tot een redelijke scrimmage voor het Bornse doel.

 

Maar omdat de wil om te winnen vandaag zicht- en voelbaar aanwezig was, wat een echte teamprestatie zou zijn, was de uitkomst dat het Haarle niet lukte om een gaatje te vinden in de Bornse verdediging. Na vijf minuten blessuretijd floot de heer Buitink voor de laatste keer. Hiermee kon Borne de tweede driepunter van dit seizoen bijschrijven en vindt de ploeg zichzelf nu terug op de derde plek op de ranglijst.

 

Komende zondag staat er een uitwedstrijd tegen Fleringen op het programma. Aanvang op sportpark De Reuvekamp is om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024

NEO start nacompetitie met winst

NEO en de Zouaven begonnen zaterdagmiddag in hun eerste nacompetitieduel erg afwachtend. Het...
03-06-2024