BZSV pakt eerste competitiepunt: 2-2
09-10-2023
VEEL OVERTREDINGEN IN THUISDUEL TEGEN SPORTCLUB RIJSSEN

BZSV pakt eerste competitiepunt: 2-2

De intenties van beide ploegen waren meteen duidelijk: fel aan de wedstrijd beginnen. De eerste minuten speelden zich vooral af op het middenveld. BZSV, dat de eerste minuten een licht overwicht had mocht de eerste kans van de wedstrijd noteren. Na een goede aanval van de blauwwitten werd Damian Somhorst in stelling gebracht. Zijn schot ging echter rakelings naast.

 

Bas Siccama

Na 20 minuten spelen kwam de verdiende voorsprong er toch. Een lage corner van Winston Somhorst werd door twee spelers van Sportclub Rijssen volledig gemist, waarna de bal terecht kwam bij Bas Siccama. De aanvallende middenvelder wist hier zoals zo vaak wel raad mee en schoot de bal overtuigend achter keeper Jessie de Moor. Na de 1-0 kwam Sportclub Rijssen beter in het spel en drong het BZSV iets meer na achter. Lang kon BZSV niet van de voorsprong genieten, want zeven minuten later was het alweer gelijk. Aanvaller Jordy Schreurs schoot met een gekruld schot knap raak. Keeper Dennis Hersevoort, die de geblesseerde Tom Markvoort verving, toucheerde de bal nog wel, maar het schot was te machtig.

 

Kort daarna kreeg Sportclub een goede kans om meteen de leiding te nemen. Opnieuw werd Jordy Schreurs weggestuurd en had vrije doorgang tot de keeper, echter besloot hij de bal af te spelen naar zijn teamgenoot die duidelijk buitenspel stond waarna de kans verloren ging.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd het allemaal nog wat feller en was duidelijk dat beide ploegen absoluut niet wilden verliezen. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen met zeven gele kaarten. Na 75 minuten spelen nam Sportclub voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Na geklungel achterin bij BZSV, dat de bal dramatisch verwerkte, moest Dennis Hersevoort noodgedwongen een overtreding maken op de rand van het zestien meter gebied. De bal lag heerlijk voor een linkspoot, de linkspoot van dienst Sandro van Ooijen krulde de bal fraai over de muur en liet Dennis Hersevoort compleet kansloos.

 

Nu was het BZSV dat in de achtervolging moest om de derde nederlaag op rij te voorkomen en dit deed hij met succes uit opnieuw een hoekschop vijf minuten voor tijd. Het was opnieuw Bas Siccama, die ditmaal met het hoofd doel trof. BZSV hield de laatste minuten nog druk op het doel van Sportclub maar wist geen kansen meer te creëren, waarna er naar 90 intense minuten een terechte 2-2 op het scorebord stond.

 

Komende zaterdag gaat BZSV op zoek naar de eerste overwinning. Dit gaat het doen in Enschede tegen FC Aramea. De wedstrijd op sportpark Wesselerbrink wordt om 15.00 afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024