BZSV pakt eerste competitiepunt: 2-2
09-10-2023
VEEL OVERTREDINGEN IN THUISDUEL TEGEN SPORTCLUB RIJSSEN

BZSV pakt eerste competitiepunt: 2-2

De intenties van beide ploegen waren meteen duidelijk: fel aan de wedstrijd beginnen. De eerste minuten speelden zich vooral af op het middenveld. BZSV, dat de eerste minuten een licht overwicht had mocht de eerste kans van de wedstrijd noteren. Na een goede aanval van de blauwwitten werd Damian Somhorst in stelling gebracht. Zijn schot ging echter rakelings naast.

 

Bas Siccama

Na 20 minuten spelen kwam de verdiende voorsprong er toch. Een lage corner van Winston Somhorst werd door twee spelers van Sportclub Rijssen volledig gemist, waarna de bal terecht kwam bij Bas Siccama. De aanvallende middenvelder wist hier zoals zo vaak wel raad mee en schoot de bal overtuigend achter keeper Jessie de Moor. Na de 1-0 kwam Sportclub Rijssen beter in het spel en drong het BZSV iets meer na achter. Lang kon BZSV niet van de voorsprong genieten, want zeven minuten later was het alweer gelijk. Aanvaller Jordy Schreurs schoot met een gekruld schot knap raak. Keeper Dennis Hersevoort, die de geblesseerde Tom Markvoort verving, toucheerde de bal nog wel, maar het schot was te machtig.

 

Kort daarna kreeg Sportclub een goede kans om meteen de leiding te nemen. Opnieuw werd Jordy Schreurs weggestuurd en had vrije doorgang tot de keeper, echter besloot hij de bal af te spelen naar zijn teamgenoot die duidelijk buitenspel stond waarna de kans verloren ging.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd het allemaal nog wat feller en was duidelijk dat beide ploegen absoluut niet wilden verliezen. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen met zeven gele kaarten. Na 75 minuten spelen nam Sportclub voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Na geklungel achterin bij BZSV, dat de bal dramatisch verwerkte, moest Dennis Hersevoort noodgedwongen een overtreding maken op de rand van het zestien meter gebied. De bal lag heerlijk voor een linkspoot, de linkspoot van dienst Sandro van Ooijen krulde de bal fraai over de muur en liet Dennis Hersevoort compleet kansloos.

 

Nu was het BZSV dat in de achtervolging moest om de derde nederlaag op rij te voorkomen en dit deed hij met succes uit opnieuw een hoekschop vijf minuten voor tijd. Het was opnieuw Bas Siccama, die ditmaal met het hoofd doel trof. BZSV hield de laatste minuten nog druk op het doel van Sportclub maar wist geen kansen meer te creëren, waarna er naar 90 intense minuten een terechte 2-2 op het scorebord stond.

 

Komende zaterdag gaat BZSV op zoek naar de eerste overwinning. Dit gaat het doen in Enschede tegen FC Aramea. De wedstrijd op sportpark Wesselerbrink wordt om 15.00 afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024