NEO wint bij SVZW: 1-2
16-10-2023
STERKE TEAMPRESTATIE VAN DE ZWART-WITTEN IN WIERDEN

NEO wint bij SVZW: 1-2

Al na een minuut had NEO zaterdagmiddag bij SVZE een voorsprong kunnen nemen. Jasper Scholten vuurde een lastig schot af dat doelman Julian Bakker net kon stoppen. Ook op de rebound van Stef Rompelaar had hij een antwoord en de derde poging, van Kevin van den Brug, leverde helaas een afzwaaier op. Na schoten van Frank Smit aan de ene en Wessel Bom aan de andere kant meende NEO na ruim tien minuten recht te hebben op een strafschop. Jasper Scholten kreeg een forse duw, maar de arbiter van dienst wimpelde de protesten weg.

 

‘Vol op de pantoffel’

Na ruim een kwartier had Rompelaar bijna het doelpunt van de maand op zijn schoen. Een voorzet van Wessel Bom werd in de rebound door hem ‘vol op de pantoffel’ genomen vanaf een meter of 20, maar de bal zeilde naast. Nadat Wessel Bom een vrije trap overschoot deed zich aan de overkant een tamelijk kolderieke situatie voor. Frank Smit leek door te breken, belandde in een struikelpartij die geruime tijd aanhield, waardoor Bas Spenkelink nog redding kon brengen.

 

Vijf minuten voor rust ontsnapte SVZW. Een totaal mislukte trap van Ron Spoler werd op waarde geschat door Kevin van den Brug, wiens voorzet werd ingekopt door Wessel Bom. In de daaropvolgende scrimmage raakte Rick ten Tusscher de paal en na een enorme hagelbui, waarin Leco Zeevalkink nog attent was bij een vrije trap, brak de rust derhalve aan met een dubbelblanke stand.

 

Tweede helft

Vijf minuten na de thee kwam NEO op voorsprong. Een prima interceptie van Wessel Bom werd gevolgd door een net iets te harde pass op Spoler. De bal werd teruggespeeld op goalie Bakker, die echter iets uitgleed en de goed storende Rompelaar pikte de bal op en schoof hem in het lege doel: 0-1. Kort daarna tartte Zeevalkink het noodlot. Hij treuzelde erg lang met het in het spel brengen van de bal en de scheidsrechter besloot tot een indirecte vrije trap, die gelukkig in de muur belandde.

 

Na een uur viel toch de gelijkmaker. Aan de rechterkant werd niet fel genoeg op de bal verdedigd en de voorzet van Jesper Middelkamp werd door de Jasper Groothuis binnen geknikt bij de tweede paal: 1-1. Dezelfde Groothuis had vlak daarvoor Zeevalkink getest met een goed schot. NEO had het vervolgens even lastig en SVZW was in die fase de bovenliggende partij, maar kreeg nagenoeg geen echte kansen.

 

Evenwicht

In het laatste kwartier, met Max Brunninkhuis, Ephrem Arslan, Bram Rikhof en later ook Mauro Lohuis in de ploeg, was de partij weer veel meer in evenwicht en NEO kreeg daarin ook een aantal goede kansen. Na een gave actie van Kevin van den Brug kreeg Bakker er nog net zijn vuisten tegenaan en even later werd Ten Tusscher ook bediend door de rechterspits. Hij leek vrij in te kunnen koppen, maar zijn inzet werd gekraakt. Tot slot bereikte Wessel Bom met een strakke voorzet bijna Rompelaar, maar met een ultieme sliding wist Robin de Jong een goal te voorkomen.

 

Toch trok NEO aan het langste eind. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Mauro Lohuis het goudhaantje door strak de 1-2 binnen te schieten, de NEO-fans in extase brengend. Na een ruim bemeten blessuretijd, waarin SVZW nog één grote kans kreeg op de gelijkmaker, waren de drie punten binnen na een boeiend en erg spannend voetbalgevecht.

 

Komende donderdagavond om 20.15 uur oefent NEO thuis tegen Oranje Nassau, om daarna te genieten van een vrij weekend. Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur komt DOS’37 op visite. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 17 okt 2023
Als je van Svzw uit kunt winnen, dan kun je van iedereen winnen. (Grapje)
Wat een top presentatie. Dit kan weer een mooi seizoen worden.
Donderdagavond een oefenwedstrijd bij Neo tegen ON Almelo .
Nogmaals gefeliciteerd mannen.

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024