NEO wint bij SVZW: 1-2
16-10-2023
STERKE TEAMPRESTATIE VAN DE ZWART-WITTEN IN WIERDEN

NEO wint bij SVZW: 1-2

Al na een minuut had NEO zaterdagmiddag bij SVZE een voorsprong kunnen nemen. Jasper Scholten vuurde een lastig schot af dat doelman Julian Bakker net kon stoppen. Ook op de rebound van Stef Rompelaar had hij een antwoord en de derde poging, van Kevin van den Brug, leverde helaas een afzwaaier op. Na schoten van Frank Smit aan de ene en Wessel Bom aan de andere kant meende NEO na ruim tien minuten recht te hebben op een strafschop. Jasper Scholten kreeg een forse duw, maar de arbiter van dienst wimpelde de protesten weg.

 

‘Vol op de pantoffel’

Na ruim een kwartier had Rompelaar bijna het doelpunt van de maand op zijn schoen. Een voorzet van Wessel Bom werd in de rebound door hem ‘vol op de pantoffel’ genomen vanaf een meter of 20, maar de bal zeilde naast. Nadat Wessel Bom een vrije trap overschoot deed zich aan de overkant een tamelijk kolderieke situatie voor. Frank Smit leek door te breken, belandde in een struikelpartij die geruime tijd aanhield, waardoor Bas Spenkelink nog redding kon brengen.

 

Vijf minuten voor rust ontsnapte SVZW. Een totaal mislukte trap van Ron Spoler werd op waarde geschat door Kevin van den Brug, wiens voorzet werd ingekopt door Wessel Bom. In de daaropvolgende scrimmage raakte Rick ten Tusscher de paal en na een enorme hagelbui, waarin Leco Zeevalkink nog attent was bij een vrije trap, brak de rust derhalve aan met een dubbelblanke stand.

 

Tweede helft

Vijf minuten na de thee kwam NEO op voorsprong. Een prima interceptie van Wessel Bom werd gevolgd door een net iets te harde pass op Spoler. De bal werd teruggespeeld op goalie Bakker, die echter iets uitgleed en de goed storende Rompelaar pikte de bal op en schoof hem in het lege doel: 0-1. Kort daarna tartte Zeevalkink het noodlot. Hij treuzelde erg lang met het in het spel brengen van de bal en de scheidsrechter besloot tot een indirecte vrije trap, die gelukkig in de muur belandde.

 

Na een uur viel toch de gelijkmaker. Aan de rechterkant werd niet fel genoeg op de bal verdedigd en de voorzet van Jesper Middelkamp werd door de Jasper Groothuis binnen geknikt bij de tweede paal: 1-1. Dezelfde Groothuis had vlak daarvoor Zeevalkink getest met een goed schot. NEO had het vervolgens even lastig en SVZW was in die fase de bovenliggende partij, maar kreeg nagenoeg geen echte kansen.

 

Evenwicht

In het laatste kwartier, met Max Brunninkhuis, Ephrem Arslan, Bram Rikhof en later ook Mauro Lohuis in de ploeg, was de partij weer veel meer in evenwicht en NEO kreeg daarin ook een aantal goede kansen. Na een gave actie van Kevin van den Brug kreeg Bakker er nog net zijn vuisten tegenaan en even later werd Ten Tusscher ook bediend door de rechterspits. Hij leek vrij in te kunnen koppen, maar zijn inzet werd gekraakt. Tot slot bereikte Wessel Bom met een strakke voorzet bijna Rompelaar, maar met een ultieme sliding wist Robin de Jong een goal te voorkomen.

 

Toch trok NEO aan het langste eind. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Mauro Lohuis het goudhaantje door strak de 1-2 binnen te schieten, de NEO-fans in extase brengend. Na een ruim bemeten blessuretijd, waarin SVZW nog één grote kans kreeg op de gelijkmaker, waren de drie punten binnen na een boeiend en erg spannend voetbalgevecht.

 

Komende donderdagavond om 20.15 uur oefent NEO thuis tegen Oranje Nassau, om daarna te genieten van een vrij weekend. Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur komt DOS’37 op visite. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 17 okt 2023
Als je van Svzw uit kunt winnen, dan kun je van iedereen winnen. (Grapje)
Wat een top presentatie. Dit kan weer een mooi seizoen worden.
Donderdagavond een oefenwedstrijd bij Neo tegen ON Almelo .
Nogmaals gefeliciteerd mannen.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024