Eerste competitiezege voor BZSV
30-10-2023
PW 1885 OVERTUIGEND MET 5-0 VERSLAGEN

Eerste competitiezege voor BZSV

Bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen PW 1885 waren beide ploegen nog op zoek naar de eerste driepunter. Daardoor stond de druk er aan beide kanten vol op. Dat was in de eerste minuten van de wedstrijd goed te merken. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en er werden de nodige foutjes gemaakt. Na tien minuten gooiden de Blauwwitters de schroom van zich af en kwamen ze beter in de wedstrijd.

 

Rode kaart

De eerste echte kans werd vervolgens meteen bekroond met een doelpunt. Joris Bouwmeister wist met een leep steekballetje aanvaller Nick Gouma te bereiken, die de bal feilloos achter doelman Jermaine Jeninga werkte. De 1-0 werkte bevrijdend voor de ploeg uit Borne, die hierdoor steeds beter begon te voetballen en steeds dreigender werd.

 

PW kwam er daardoor amper aan te pas. Na een halfuur spelen werd de doelstelling om een goed resultaat te behalen, door eigen toedoen, vrijwel onmogelijk voor de Enschedeërs. Door een oliedomme rode kaart voor natrappen moest PW verder met tien man. BZSV kon zich daardoor de dominante rol nog meer toe-eigenen, maar scoorde niet meer. De ruststand bleef daardoor steken op 1-0.

 

Na de rust was het strijdplan van de Blauwwitters glashelder. Zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot gooien. De Bornse formatie ging dan ook op zoek naar meer doelpunten en die werden gevonden. Na een kwartier spelen wist de ingevallen Bas Siccama met een goede actie op de linkerflank de bal bij Luc Scheper te krijgen. De spits leek even de bal te ver naar de rechterkant te lopen, maar schoot met een mooi diagonaal schot raak. Daarmee bracht Scheper de score op 2-0.

 

De ene kans na de andere

De Blauwwitters waren daarna los en creëerden de ene kans na de andere. Vijf minuten later kreeg BZSV een strafschop toegewezen, na een lichte duw van een Enschedese verdediger. Aanvoerder Leroy Winters mocht aanleggen en schoot de bal strak in de hoek. 3-0! Kort daarop volgde de mooiste aanval van de tweede helft. Een prachtige combinatie via zes spelers, die de bal ieder maar één keer raakten, bracht Bas Siccama in stelling door de lucht. Zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door doelman Jeninga. Niet veel later kwam Siccama alsnog op het scoreformulier. De aanvaller kon na een goede actie simpel doel treffen en zorgde daarmee voor de 4-0.

 

De Blauwwitters hadden niets meer te duchten van PW. Op de schaarse momenten dat de Enschedeërs wel aan aanvallen toekwamen, stond de Bornse verdediging, onder leiding van de uitblinkende Casper Schiller, uitstekend opgesteld. Bas Siccama zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord. Een afgemeten voorzet van Ben Kamers kon simpel worden binnen getikt. De einduitslag werd daarmee bepaald op 5-0. BZSV kon daarmee de eerste driepunter bijschrijven.

 

Komende zaterdag staat BZSV de Blauwwitters wederom tegenover een Enschedese ploeg. Dan speelt het om 15.00 uur uit tegen EMOS. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede...
13-05-2024