BZSV gaat onderuit tegen Almelo
12-11-2023
TWEE RODE KAARTEN ‘KLEUREN’ HET DUEL

BZSV gaat onderuit tegen Almelo

Waar BZSV de afgelopen wedstrijden van meet af aan het initiatief pakte, zakte het ditmaal juist in en liet het de gasten het spel maken. SV Almelo, dat de competitie uitstekend is begonnen en bovenin meedraait, slaagde er echter door het compacte spel van de Blauwwitters nauwelijks in gevaarlijk te worden. BZSV was daarentegen zelf erg onzorgvuldig in balbezit. Het was de bal snel weer kwijt wanneer deze was veroverd. Daardoor bleven ook de kansen aan Bornse zijde uit.

 

Na een halfuur zonder echt gevaarlijke momenten was de eerste echte kans meteen een doelpunt. Net toen BZSV uit haar schulp kroop, kwam SV Almelo op voorsprong. Cagdas Agca kreeg de bal met een gelukje mee en wist Tom Markvoort te passeren met een laag schot. Met dit doelpunt als enige wapenfeit werd de ruststand bepaald op 0-1.

 

Onbegrijpelijke beslissingen

Op basis van wat Almelo de eerste helft had laten zien hadden de Blauwwitters zich ongetwijfeld voorgenomen om nog fanatieker aan de tweede helft te beginnen. De Bornenaren wisten echter niet goed in een ritme te komen, doordat de wedstrijd telkens werd onderbroken door veel onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Dit werd des te meer duidelijk toen Winston Somhorst na een uur spelen ineens de rode kaart werd voorgehouden. Waar iedereen een fel duel om de bal op het middenveld zag, werd dat door de leidsman beoordeeld als natrappen.

 

Door dit uiterst merkwaardig besluit moest BZSV verder met tien man. Almelo profiteerde hier aanvankelijk niet echt van en bleef weinig creëren. Pas tien minuten voor tijd werd de score alsnog verdubbeld. Hakan Sandikci wist wel raad met een hoge bal en werkte de 0-2 binnen. Desondanks gaven de Blauwwitters niet op en bleven ze voetballen. Terwijl er aan de zijde van Almelo spelers waren met kramp, ondanks het overtal.

 

Tweede rode kaart

Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter in de 85e minuut nogmaals een directe rode kaart. Deze keer voor Dewin Bosman. De middenvelder van BZSV beging duidelijk een overtreding, maar een gele kaart had daarbij meer dan volstaan. Via invaller Mert Mermi profiteerde Almelo vervolgens nog eenmaal van het numerieke voordeel en de ruimte die het opleverde. In de laatste minuut bepaalde hij de eindstand op 0-3.

 

Komende zaterdag speelt BZSV de Blauwwitters om 14.00 uur uit in Enschede tegen SVV, dat één plek lager staat op de ranglijst. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede...
13-05-2024