Borne verliest thuis van KOSC
20-11-2023
GELIJKWAARDIG DUEL EINDIGT VOOR BORNENAREN IN MINEUR: 1-2

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde dit tot een tegendoelpunt. Een vrije trap van zo’n 25 meter kon worden gevangen door Tijn Wissink, maar vrij ongelukkig moest hij de bal loslaten, waardoor deze over de doellijn rolde. Een vroege achterstand, maar nog geen man over boord. Na deze tegentreffer kwam Borne wat beter in de wedstrijd, maar het wist geen kansen te creëren.

 

Gezapig

Tot de dertigste minuut was het een gezapige wedstrijd, zonder hoogtepunten. Borne probeerde voetballend tot kansen te komen, waarbij de bezoekers vooral gokten op een snelle omschakeling of standaardsituaties. De kleine mogelijkheden die de gastheren tot aan rust kregen brachten niet het gewenste resultaat. Twan Polman ontsnapte aan de verdediging van KOSC, maar werd afgetroefd door een verdediger. Een goede voorzet van Luuk Swienink bereikte geen medespeler en vlak voor rust ging een schot van Bram Peper net voorlangs. Tussendoor wist Wissink een uitval van KOSC onschadelijk te maken.

 

De tweede helft zou dan meer moeten brengen dan de eerste helft. Het waren echter de bezoekers die direct na rust een grote kans kregen, maar de bal voorlangs schoven. Hierna nam Borne de touwtjes wat meer in handen. Twan Snippers had de 1-1 op zijn hoofd, maar zijn kopbal eindigde recht in de handen van de keeper. Een vrije bal van Sven Pieterson werd gestopt door de Ootmarsumse goalie en ook een kopbal van diezelfde Pieterson leidde niet tot de gelijkmaker.

 

Koud kunstje

De fases van balbezit en kansen wisselden elkaar af en ook KOSC kreeg de nodige mogelijkheden. Twee goede reddingen van Wissink zorgden er voor dat Borne in de race bleef voor de gelijkmaker. Aan de andere kant was het Jesse Klein Teeselink die zijn harde schot onschadelijk gemaakt zag worden, waarna de wedstrijd langzaam richting het einde kroop. Zo’n vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de eerste paal, waar het voor de spits van KOSC een koud kunstje was om de bal binnen te tikken en hiermee de 0-2 aan te tekenen.

 

Na deze tegenslag gaf Borne zich nog niet gewonnen en zette de ploeg aan voor een slotoffensief. In blessuretijd volgde de aansluitingstreffer. Het was Pieterson die de bal over de zwart-witte goalie kopte en voor de 1-2 zorgde; zijn 200ste! in een officiële wedstrijd. Helaas floot de scheidsrechter hierna voor de laatste keer en stond Borne met lege handen.

 

Komende zondag speelt BVV Borne uit tegen Luctor Et Emergo. Het duel begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024