NEO wint overtuigend van Grol
27-11-2023
VERDIENDE 2-5 WINST IN GROENLO

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen voor NEO. Stef Rompelaar stond nipt buitenspel na een pass van Ron Spoler, die vlak daarna Jochem Stam in stelling bracht, wiens schot millimeters naast zeilde. Nadat een mooie aanval drie keer in de rebound strandde, kreeg Tycho Riteco vlak daarna een unieke kans om Grol op voorsprong te zetten. De rappe aanvaller schoot echter naast.

 

Ron Spoler

Nadat Jochem Stam een inzet nog net gered zag door goalie Nick Oude Luttikhuis kwam NEO na een minuut of 25 op voorsprong. Een pass van Bas Spenkelink kwam mede door het uitglijden van Mike Kempers terecht bij Ron Spoler die de 0-1 liet aantekenen, op dat moment een terechte voorspong. NEO leek met een voorsprong de rust in de gaan, maar op slag van rust kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en verdediger Mart Willemsen verschalkte Douwe Everink: 1-1.

 

Nadat in de rust de puntjes op de bekende i werden gezet, pakte NEO de draad weer goed op in de tweede helft. Al na een kleine vijf minuten stond Stef Rompelaar aan het eind van een prima aanval via de rechtervleugel en liet de 1-2 aantekenen. Max Brunninkhuis en Kevin van den Brug stonden aan de basis. Nadat Jochem Stam zijn inzet gekeerd zag, kwam NEO korte tijd later op 1-3. Jasper Scholten stoomde op, bediende Jochem Stam die vervolgens Stef Rompelaar in staat stelde hoog binnen te schieten.

 

Ook Grol kreeg wel degelijk kansen en Douwe Everink redde knap op een poging van topschutter Luc Berendsen. Nadat Jasper Scholten van dichtbij overschoot stond een voortreffelijk NEO-aanval aan de basis van de 1-4. Ron Spoler kopte een bal door, Wessel Bom gaf de voorzet en Jochem Stam maakt zijn eerste van het seizoen.

 

Kansen

NEO kon echter niet freewheelend naar het einde want nadat Mart Willemsen de 2-4 liet aantekenen had Tycho Riteco zomaar ook nog de 3-4 kunnen maken. Zover kwam het echter niet, want nadat Ron Spoler goalie Oude Luttikhuis op zijn weg vond, kreeg NEO nog drie kansen achter elkaar. De ingevallen Bram Rikhof zag zijn inzet gestopt door de doelman, Jochem Stam schoot rakelings naast, maar Rikhof scoorde even later wel na een fout van de Grol-goalie en prikte de 2-5 binnen, dat alles na een voorzet van Wessel Bom. In de slotfase werden naast de al eerder ingevallen Bram Rikhof en Wout Bartelink ook Wout Rouweler en Noah Leferink nog ingebracht.

 

Komende zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. Om 18.00 uur is de ongenaakbare koploper WHC dan de tegenstander. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 27 nov 2023
Gefeliciteerd Neo1.
Nou as zaterdag ff van de koploper winnen ( WHC ). Ik hoop op een grote opkomst supporters.
Wij supporters links van de tribune zijn er uiteraard weer bij.
Wij hebben er vertrouwen in.
Als er gewonnen wordt gaat het dak eraf van de kantine.????
Succes boys.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024