NEO wint overtuigend van Grol
27-11-2023
VERDIENDE 2-5 WINST IN GROENLO

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen voor NEO. Stef Rompelaar stond nipt buitenspel na een pass van Ron Spoler, die vlak daarna Jochem Stam in stelling bracht, wiens schot millimeters naast zeilde. Nadat een mooie aanval drie keer in de rebound strandde, kreeg Tycho Riteco vlak daarna een unieke kans om Grol op voorsprong te zetten. De rappe aanvaller schoot echter naast.

 

Ron Spoler

Nadat Jochem Stam een inzet nog net gered zag door goalie Nick Oude Luttikhuis kwam NEO na een minuut of 25 op voorsprong. Een pass van Bas Spenkelink kwam mede door het uitglijden van Mike Kempers terecht bij Ron Spoler die de 0-1 liet aantekenen, op dat moment een terechte voorspong. NEO leek met een voorsprong de rust in de gaan, maar op slag van rust kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en verdediger Mart Willemsen verschalkte Douwe Everink: 1-1.

 

Nadat in de rust de puntjes op de bekende i werden gezet, pakte NEO de draad weer goed op in de tweede helft. Al na een kleine vijf minuten stond Stef Rompelaar aan het eind van een prima aanval via de rechtervleugel en liet de 1-2 aantekenen. Max Brunninkhuis en Kevin van den Brug stonden aan de basis. Nadat Jochem Stam zijn inzet gekeerd zag, kwam NEO korte tijd later op 1-3. Jasper Scholten stoomde op, bediende Jochem Stam die vervolgens Stef Rompelaar in staat stelde hoog binnen te schieten.

 

Ook Grol kreeg wel degelijk kansen en Douwe Everink redde knap op een poging van topschutter Luc Berendsen. Nadat Jasper Scholten van dichtbij overschoot stond een voortreffelijk NEO-aanval aan de basis van de 1-4. Ron Spoler kopte een bal door, Wessel Bom gaf de voorzet en Jochem Stam maakt zijn eerste van het seizoen.

 

Kansen

NEO kon echter niet freewheelend naar het einde want nadat Mart Willemsen de 2-4 liet aantekenen had Tycho Riteco zomaar ook nog de 3-4 kunnen maken. Zover kwam het echter niet, want nadat Ron Spoler goalie Oude Luttikhuis op zijn weg vond, kreeg NEO nog drie kansen achter elkaar. De ingevallen Bram Rikhof zag zijn inzet gestopt door de doelman, Jochem Stam schoot rakelings naast, maar Rikhof scoorde even later wel na een fout van de Grol-goalie en prikte de 2-5 binnen, dat alles na een voorzet van Wessel Bom. In de slotfase werden naast de al eerder ingevallen Bram Rikhof en Wout Bartelink ook Wout Rouweler en Noah Leferink nog ingebracht.

 

Komende zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. Om 18.00 uur is de ongenaakbare koploper WHC dan de tegenstander. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 27 nov 2023
Gefeliciteerd Neo1.
Nou as zaterdag ff van de koploper winnen ( WHC ). Ik hoop op een grote opkomst supporters.
Wij supporters links van de tribune zijn er uiteraard weer bij.
Wij hebben er vertrouwen in.
Als er gewonnen wordt gaat het dak eraf van de kantine.????
Succes boys.

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024