NEO wint (vooralsnog) met 3-0
29-01-2024
VUURWERK LEIDT TOT VOORTIJDIG EINDE VAN DUEL TEGEN HULZENSE BOYS

NEO wint (vooralsnog) met 3-0

Zelden zal het in amateurwedstrijden tot gestaakte wedstrijden zijn gekomen vanwege vuurwerk. Zaterdagavond was het helaas wel zo in de thuiswedstrijd van NEO tegen Hulzense Boys. Een groepje ‘ultra’s’ van de bezoekers had al hun vuurwerk van oud en nieuw blijkbaar opgespaard om dat voorafgaand aan het duel af te steken. Door de KNVB al lang en breed verboden, maar ja, regels zijn er blijkbaar om overtreden te worden.

 

Nadat de wedstrijd al eens kort was stilgelegd vlak na rust zat het Hulzense Boys een kleine tien minuten voor afloop niet mee. Hun aansluitingstreffer werd onterecht afgekeurd en toen Stef Rompelaar direct daarna wel de 3-0 voor NEO maakte, bleek er nog vuurwerk over te zijn en daarop dirigeerde arbiter Rutgers de acteurs definitief naar de warme douches, iedereen met een katterig gevoel achterlatend.

 

Hoog tempo

De eerste helft van het duel werd gespeeld in een erg hoog tempo. Hulzense Boys begon fel en kreeg na een weggewerkte ingooi dan ook de eerste kans. Jordy Wolfkamp testte na tien minuten Leco Zeevalkink met een strak schot, maar de goalie redde voortreffelijk. Na het eerste, tamelijk gelijk opgaande kwartier, kreeg NEO de overhand en dat resulteerde al snel in de 1-0 (bovenste foto). Een hoekschop van Jochem Stam van de rechterkant werd door Bas Spenkelink bij de eerste paal tot doelpunt gepromoveerd.

 

Vlak daarna een koddige situatie toe doelman Patrick Loohuis uitgleed bij een terugspeelbal, maar het leverde NEO niet meer dan een hoekschop op. De corners waren deze avond erg gevaarlijk en nadat Loohuis nog een prachtige redding in huis had, kreeg ook Wessel Bom nog een mogelijkheid om de voorsprong toen al te vergroten. Halverwege het eerste bedrijf had Hulzense Boys op gelijk hoogte moeten komen. In een twee-tegen-een-situatie kwam Leco Zeevalkink echter alweer als winnaar uit de bus.

 

Wout Bartelink

In de laatste 20 minuten voor de pauze was NEO oppermachtig en reeg het de ene kans aan de andere. Stef Rompelaar kon twee keer net niet scoren, een goal van Wessel Bom werd afgekeurd en dezelfde speler vergat nog een keer de trekker over te halen. De 2-0 kwam er uiteindelijk wel. Loohuis verwerkte een listig schot van Jochem Stam maar deels en de bal werd opnieuw ingebracht door Ron Spoler. De goed spelende Wout Bartelink kopte de voorzet vervolgens al vallend tegen de touwen. Op slag van rust denderde Wessel Bom nog eens door op de linkervleugel, zette op maat voor, maar de inzet van Jochem Stam bleek te makkelijk voor Loohuis.

 

In de tweede helft, met Bram Rikhof op de plek van Rick ten Tusscher, had Hulzense Boys veel balbezit, maar eigenlijk leidde dat nauwelijks tot uitgespeelde kansen. NEO speelde in die fase ook tamelijk slordig en met meer nauwkeurigheid had de in overvloed aanwezige ruimte veel beter benut kunnen worden. Aan de andere kant wilde de ploeg met de 2-0 voorspong ook geen risico’s nemen. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, ondanks kansen voor Stef Rompelaar en Jochem Stam, die een teenlengte te kort kwam om Loohuis te passeren.

 

Onterechte beslissing

Tien minuten voor afloop scoorde Hulzense Boys uit het niets de 2-1, maar op advies van zijn assistent annuleerde hij de goal, geheel ten onrechte, want er was geen sprake van buitenspel (onderste foto). Zuur voor de gasten, zeker toen Wout Bartelink even later met een fraaie pass Ron Spoler aan het werk zette die vervolgens Stef Rompelaar in staat stelde de 3-0 op het scorebord te zetten.

 

Direct daarna staakte Rutgers het duel dus definitief, vanwege hernieuwd afsteken van vuurwerk, er waren nog maar zeven minuten te spelen. Jammer van een verder sportief duel, waarin NEO effectiever was dan de gasten en op basis daarvan verdiend voorstond. Frustrerend voor iedereen en zeker ook voor de leiding van de club uit Hulsen. De KNVB zal, op basis van het rapport van arbiter Rutgers, bepalen wat er verder gaat gebeuren. Door dit resultaat is NEO op basis van verliespunten zelfs op de tweede plek terechtgekomen, terwijl WHC definitief uit het zicht lijkt te gaan verdwijnen.

 

Komende zaterdag gaat NEO op bezoek bij Sparta Enschede, dat dit weekend vrij was. Op sportpark Schreurserve wordt om 14.45 uur afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 06 feb 2024
Weer een terechte overwinning van ons Neo1. Wedstrijd 2x gestaakt door een paar supporters (vuurwerk) die een IQ hebben van een straat tegel!
Maar goed 3 punten zijn er weer bij. Want ik geloof niet dat er nog 7 min gevoetbald wordt.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024