NEO wint opnieuw; nu van Sparta Enschede
04-02-2024
0-1 ZEGE LEIDT - OP BASIS VAN VERLIESPUNTEN - TOT TWEEDE PLEK OP DE RANGLIJST

NEO wint opnieuw; nu van Sparta Enschede

Met Bram Rikhof in de basis voor de aangeslagen Rick ten Tusscher begonnen beide ploegen zaterdagmiddag wat afwachtend, maar al na tien minuten had NEO op voorsprong moeten komen. Een subtiele pass van Ron Spoler bereikte Jochem Stam die alleen voor goalie Quirijn Kiers de bal echter tot hoekschop verwerkt zag worden door de doelman. Nadat een kans van Mats Holtkamp geneutraliseerd werd wegens buitenspel kreeg NEO halverwege de eerste helft opnieuw een unieke mogelijkheid op 0-1. Na een combinatie via Jasper Scholten en Jochem Stam belandde de bal bij Ron Spoler, maar in deze 1-op-1-situatie kwam de doelman als overwinnaar uit de bus.

 

Licht veldoverwicht

Na een klein half uur kreeg ook Sparta de eerste kans, maar na een goede combinatie raakte een aanvaller de bal maar half en Ephrem Arslan kon het leer simpel verwerken bij de tweede paal. In die fase had Sparta ook een licht veldoverwicht zonder dat om te kunnen zetten in grote kansen. In de laatste vijf minuten voor de pauze twee kleine kansen voor Sparta. Eerst een scrimmage voor het doel van Leco Zeevalkink, maar niemand slaagde er voor Sparta in het beslissende tikje te geven. Het laatste wapenfeit was een kopbal van een meter of tien van de inlopende Joris Eppink die ruim overzeilde.

 

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Wessel Bom was dicht bij de openingstreffer. Een strakke hoekschop van Ron Spoler werd door de linkerverdediger millimeters over gekopt. Een paar minuten later een vervelend moment. Nadat Bas Spenkelink een corner van Jochem Stam net niet binnen kon werken bleek bij Joris Eppink de schouder uit de kom te zijn geschoten, een uiterst pijnlijke aangelegenheid. Gelukkig was expert Michel Steggink snel ter plekke om het euvel te herstellen, maar Eppink moest uiteraard wel vervangen worden.

 

Kansen over en weer

Beide ploegen kregen in het restant van het duel een paar kansen, waarvan de eerste voor Daan Akkerman. Een vrije trap belandde bij de tweede paal en de inzet van de aanvoerder kon nog net door Leco Zeevalkink buiten de palen gehouden worden. Vlak daarna een mooie NEO-aanval die afgesloten leek te kunnen worden door Jasper Scholten. Zijn schot werd echter op het laatste moment gekraakt met een hoekschop als gevolg.

 

Tussen de 70e en 75e minuut had Sparta de wedstrijd ook zomaar kunnen beslissen. Eerst raakte Mats Holtkamp de bal volledig verkeerd, vervolgens schoot Gabriel Genc rakelings naast. Daarna was het weer de beurt aan NEO. Een balverovering van Jasper Scholten leverde een mooie steekpass van Bram Rikhof op Jochem Stam op, die op zijn beurt Wout Bartelink in stelling bracht. Helaas was het schoot van de middenvelder niet krachtig genoeg.

 

Doelpunt Wessel Bom

Een paar minuten later viel dan toch de beslissing. Een hoekschop van Ron Spoler werd gemist door Kiers en Wessel Bom kopte de bal bij de tweede paal tegen de touwen: 0-1. Met Twan Weghorst, Mats Velner en Guus Hoekstein in de ploeg kwam NEO niet meer in de problemen. Wat heet, Twan Weghorst had van afstand nog een lob in petto die maar net over het doel van Kiers zeilde. Na ruim 90 minuten kon NEO opnieuw drie mooie punten bijschrijven die uiteraard luid werden bejubeld.

 

Na het vrije carnavalsweekend komt NEO op zaterdag 17 februari om 18.00 uur in actie voor het inhaalduel bij Achilles’12. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 06 feb 2024
En weer een moeilijke uit wedstrijd gewonnen. Op naar de 2e plaats . Het blijft altijd genieten van dit team. Zo jong allemaal en zo goed presteren Chapeau. Wij supporters links van de tribune zijn trots op deze kerels. Als je van voetbal houdt moet je echt 1x komen kijken.

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024