BZSV begint tweede seizoenshelft met nederlaag
05-02-2024
5-0 KLOP VAN SV ALMEN

BZSV begint tweede seizoenshelft met nederlaag

De Blauwwitters begonnen goed aan het uitduel tegen SV Almen en hadden na vijf minuten al kunnen voorstaan. Damian Somhorst bereikte met een prachtige pass door de lucht Ben Kamers, die één op één kwam met de keeper, maar de bal hoog over schoot. Daarna werden de gastheren wakker en een paar keer zeer gevaarlijk. Rechtsback Tim Heijink leverde meerdere puntgave voorzetten af. Die werden aanvankelijk niet bekroond met een doelpunt. Na 20 minuten spelen gebeurde dit wel. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingedraaid en tegendraads ingekopt door Finn Galdermans. Daarmee liet hij keeper Markvoort kansloos: 1-0.

 

Licht overwicht

BZSV probeerde er daarna een paar keer gevaarlijk uit te komen met de drie snelle aanvallers, maar het was Almen dat een licht overwicht had en de meeste kansen creëerde. Tien minuten voor de rust werd de score verdubbeld. Het was opnieuw een opgezette aanval via de rechterkant, waarbij de bal heel matig verwerkt werd door de defensie van BZSV. Dat bood de spits van Almen een niet te missen kans. De Blauwwitters werden de laatste minuten voor de rust nog een paar keer gevaarlijk, maar echt grote kansen wist het niet te creëren, waardoor er bij een stand van 2-0 werd gerust.

 

Na de rust ontstond er een hele rommelige wedstrijd. Er werden veel overtredingen gemaakt en de scheidsrechter had zichtbaar moeite om de regie te behouden. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Er kwam geen ritme in het spel. Na een uur spelen werd er een discutabele strafschop gegeven in het voordeel van Almen. Koen Schuttenbeld kreeg de bal op de arm, maar had deze strak langs het lichaam. De strafschop werd vervolgens op de paal geschoten waardoor BZSV in leven bleef.

 

Uitstel van executie

Het bleek uitstel van executie. De Blauwwitters wisselden een verdediger voor een aanvaller. Joris Bouwmeester maakte zijn rentree, na maandenlang uit de roulatie te zijn geweest met een blessure. Door deze aanvallende omzetting ging BZSV achterin één op één spelen. Daarmee gaf het veel ruimte weg. Almen wist daarvan maximaal te profiteren. Vanuit een snelle uitbraak werd het 3-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld. Almen maakte in de laatste tien minuten nog twee goals. Eén daarvan kwam opnieuw van aanvaller Finn Galdermans, die hiermee zijn hattrick completeerde.

 

Zaterdag 17 februari gaat BZSV op bezoek in Enschede bij hekkensluiter SVV ‘91. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024