Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede
26-02-2024
HOOFDTRAINER GOZUKELES VERLENGT CONTRACT

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag voor de ploeg uit Borne. Daarom was men getergd om nu in eigen huis een beter resultaat te behalen. Dit was zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal te merken. BZSV had niets te duchten van Achilles en combineerde er lustig op los. Daarbij was het ook feller in de duels en onderschepte het vrijwel iedere tweede bal. Na twintig minuten spelen kwamen de Blauwwitters op voorsprong. De in de basis teruggekeerde Joris Bouwmeister schoot de bal met een hard diagonaal schot in het doel.

 

Eén kans

BZSV ging daarna op zoek naar een verdubbeling van de score en kreeg hier een aantal keren de kans toe via Damian Somhorst en Luc Scheper. Hun schoten troffen helaas geen doel. Achilles bleef er bar weinig tegenover zetten. Het kwam in de gehele eerste helft niet verder dan één kans. Die kans ontstond toen verdediger Emiel Konink zich achterin verslikte in zijn actie. Een aanvaller van Achilles had de bal daardoor voor het inschieten, maar Konink herstelde zich snel en dwarsboomde het schot net genoeg. Daardoor ging het ruim naast. De ruststand bleef hierdoor 1-0 in het voordeel van de Blauwwitters.

 

Tijdens de rust zal BZSV ongetwijfeld zijn herinnerd aan de wedstrijd van vorige week toen het tegen SVV een zeker lijkende overwinning weggaf in de tweede helft. Ditmaal kwam de Bornse formatie wel sterk uit de kleedkamer. Achilles was wel wat feller dan in de eerste helft, maar BZSV deed daar niet voor onder. Achilles probeerde het een paar keer met afstandsschoten, maar deze waren een makkelijke prooi voor keeper Tom Markvoort. Met nog een klein kwartier te spelen viel dan toch de gelijkmaker voor Achilles. Een goed genomen hoekschop werd binnen gekopt door Stefan Hanna.

 

Panna

Slechts enkele minuten later kreeg BZSV al een enorm grote kans om weer op voorsprong te komen. Verdediger Emiel Konink was niet meer geheel fit. Daarom was hij uit nood doorgeschoven naar de voorhoede. Daar onderschepte hij de bal en dribbelde zich middels een panna knap langs zijn verdediger. Konink kwam samen met Damian Somhorst in een 2 tegen 1 situatie met de doelman. Waar Konink de bal opzij had moeten leggen op de geheel vrijstaande Somhorst besloot hij om zelf te schieten. Dat schot werd knap gered waardoor de stand 1-1 bleef.

 

Tot overmaat van ramp kreeg BZSV in de 90e minuut nog een zeer discutabele strafschop tegen. In een verdedigende actie blokte linksback Casper Schiller eerst de bal, maar raakte vervolgens ook zijn tegenstander. De scheidsrechter had geen boodschap aan het balcontact en besloot de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Job ter Horst wist wel raad met dit cadeautje. Hij schoot de strafschop overtuigend in de hoek en bepaalde de eindstand op 1-2. Daarmee stonden de Blauwwitters wederom met lege handen en kreeg Achilles veel meer dan waar het recht op had.

 

Hoofdtrainer Gozulkes en BZSV samen verder

Een beter bericht voor de Blauwwitters kwam er zondag toen bekend werd dat het dienstverband van hoofdtrainer Ali Gozukeles opnieuw met een jaar wordt verlengd. Daarmee krijgt hij volgend seizoen voor het vijfde jaar op rij de leiding over het eerste elftal. De Technische Commissie geeft aan erg blij te zijn met het verlengen van de samenwerking. Gozukeles voegt daaraan toe supertrots te zijn dat hij voor het vijfde jaar op rij mag samenwerken met deze spelersgroep.

 

Komende zaterdag speelt BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Rijssen. Deze altijd beladen wedstrijd begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024

‘Joy Beune, je bent een van ons!’

Op zondag 10 maart werd Joy Beune in het Zuid-Duitse Inzell wereldkampioene Allround. Een...
03-04-2024