Nieuwe sportfaciliteiten op De Zwanenhof
28-02-2024
‘ELKE WOENSDAG BRUISENDE SPORTDAG VOOR BEWONER EN BEZOEKER’

Nieuwe sportfaciliteiten op De Zwanenhof

Vanaf vandaag is Landgoed de Zwanenhof in Zenderen weer een stapje verder om haar droom te verwezenlijken: een warm huis te zijn waar de mens de ruimte krijgt om mens te mogen te zijn’. Die stap werd woensdagmiddag gezet door de Oekraïense Christina én voormalig topbasketbalspeelster Chatilla van Grinsven, tegenwoordig ambassadeur van De Zwanenhof. Samen openden ze een aantal nieuwe sportfaciliteiten op het landgoed, waaronder een bewegingsroute en een basketbalcourt. Faciliteiten die er in eerste instantie zijn voor de bewoners en als dagactiviteit kunnen dienen, maar op gezette tijden ook benut kunnen worden door andere belangstellenden.
 

Basketbal clinics door Chatilla van Grinsven

Van Grinsven roemde in haar openingswoord initiatiefnemer Ronald Helder, die het aloude complex nieuw leven wist in te blazen. “De Zwanenhof is een prachtige plek, een plek waar mensen centraal staan. Een missie die hier diepgeworteld is en ik vind het dan ook eer hier een bijdrage aan te mogen leveren“, zo zei ze. Die bijdrage zal de komende tijd onder meer bestaan uit het geven van diverse basketbal clinics. Maar voor het zover was, stal de jonge Oekraïense Christina de show door buiten, voor de hoofdingang van het complex en onder toeziend oog van zo’n vijftig aanwezigen, een wervelende dans te presenteren op de swingende muziek die uit de boxen kwamen.
 

Daarna trok het gezelschap naar de eerste noviteit, de QR-bewegingsroute, een één kilometer lang traject rondom het landgoed met acht oefeningen. De route is via een QR-code en app af te leggen; duurt zo’n 40 minuten en de geleverde prestaties kunnen in de app worden bijgehouden. Fraai is ook het multisport court, in Zenderen ‘Chatilla’s court’ genoemd. Verscholen in het groen kan op een kunstgrasveld met strakke omheining onder meer worden gebasketbald, gevoetbald en gehandbald. Maar ook biedt het plek voor yoga, bootcamp en dans. En dan is er nog een jeu de boulesbaan en een binnensport center.
 

‘Een mooie verbinding’

Volgens organisator en sport- en jongerencoach Stan Bartelink een ideale setting om mensen samen te brengen en in beweging te krijgen. Hij hoopt dan ook dat vanaf nu elke woensdag een bruisende sportdag wordt op het landgoed. Een dag die ’s morgens is gereserveerd voor medewerkers en bewoners, terwijl in de middaguren ook mensen van buitenaf gratis gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Op die dag is er ook begeleiding aanwezig. “Sport kan op deze wijze voor een mooie verbinding zorgen. Bewoners van De Zwanenhof en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten, samen sporten en na afloop genieten van een drankje en/of gebakje.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024