Effectief NEO wint met 3-0 bij Stevo
04-03-2024
ZWARTWITTEN CONSOLIDEREN DERDE PLEK

Effectief NEO wint met 3-0 bij Stevo

De eerste kans voor NEO, in het uitduel tegen Stevo, was er voor Stef Rompelaar. De spits omspeelde zelfs doelman Bas Beernink, maar helaas werd hij te veel naar buiten gedrongen en leverde het slechts een doelschop voor Stevo op. Vlak daarna viel een gevaarlijke verre ingooi van de thuisclub net niet goed voor een roodgele spits en kon Leco Zeevalkink redding brengen, Na twintig minuten kwam NEO op voorsprong. Bas Spenkelink bediende Wessel Bom die Ron Spoler aan het werk zette. Diens voorzet kon maar half verwerkt worden en Jochem Stam was ter plekke om de rebound binnen te schieten: 0-1.

 

Riante mogelijkheden

Nadat Wessel Bom een bal rakelings naast had geschoten kwam NEO binnen het half uur ook op 0-2. Een strakke voorzet van Wessel Bom werd nipt gemist door Stef Rompelaar, maar Kevin van den Brug was attent en prikte de bal binnen. Wessel Bom had nog voor de thee twee riante mogelijkheden om koppend de voorsprong uit te breiden, maar de wingback had, tot zijn eigen frustratie, het vizier niet goed afgesteld. Bas Beernink moest ook nog handelend optreden toen Max Brunninkhuis hem van grote afstand bijna verraste. NEO moest erg attent zijn bij spelhervattingen van de thuisclub. Tien minuten voor de thee werd een hoekschop rakelings naast gekopt door Thomas Steggink en vlak voor rust schoot Joes Masselink over, maar de 0-2 bleef op het scorebord staan.

 

NEO wisselde twee keer in de rust. Ephrem Aslan had een tamelijk dubieuze gele kaart gekregen en werd vervangen door Mats Velner. Jochem Stam bleef met een hamstringblessure ook achter in de kleedkamer, Bram Rikhof verving hem. Dezelfde Rikhof maakte vijf minuten na de hervatting bijna de 0-3, na een mooie actie van de goed spelende Wout Bartelink maar zijn inzet werd op het laatste moment tot hoekschop verwerkt.

 

Schreeuwen om een strafschop

Stevo probeerde de bakens te verzetten, hanteerde regelmatig de lange bal, maar kreeg in die fase maar een paar kleine mogelijkheden, onder andere middels een schot voorlangs van Daan Kottink. Na een kleine twintig minuten schreeuwde heel Geesteren om een strafschop toen Leco Zeevalkink een bal wegwerkte, maar daarbij ook een tegenstander tegen het gras werkte. Arbiter Tanja zag er echter geen overtreding in.

 

Stef Rompelaar had direct daarna het duel kunnen beslissen, maar Bas Beernink kwam als overwinnaar uit de bus in een 1-op-1-duel. Ook de volgende kansen waren voor NEO. Kevin van den Brug sloot een geweldige actie helaas af met een mindere slotpass, Stef Rompelaar zag een volley gestopt door Beernink en alweer Rompelaar schoot voorlangs na een voorzet van de ingevallen Mauro Lohuis. Later kwamen ook Kevin Roesink en Twan Weghorst trouwens nog in de ploeg. Nadat Joes Masselink nog een inzet gestopt zag door Leco Zeevalkink was het slotakkoord voor Bram Rikhof. De youngster was attent toen Beernink de bal loste na een strak schot van Ron Spoler: 0-3.

 

Komende zaterdag om 18.30 uur wacht NEO een tegenstander van formaat. SVZW, de sleeping giant uit de 1H komt op bezoek op ’t Wooldrik. De ploeg heeft maar twee verliespunten minder dan NEO. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 04 mrt 2024
Zo Stevo ook even aan de kant gezet!
En door.

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024