BZSV blijft met lege handen achter
11-03-2024
2-3 THUISVERLIES TEGEN FC ARAMEA

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan op het conto worden geschreven van de defensie van BZSV, dat goed en compact speelde. BZSV werd daarentegen zelf wel twee keer gevaarlijk, vanuit de counter. Onder andere via Damian Somhorst. De snelle aanvaller passeerde eenvoudig twee tegenstanders, maar schoot de bal vervolgens hard tegen de keeper aan.

 

Miscommunicatie

Ondanks dat het vertoonde spel van de Blauwwitters ruim voldoende was, eindigde de eerste helft toch in mineur. Vlak voor rust moest middenvelder Dewin Bosman noodgedwongen het veld verlaten, na een aantal keren hard te zijn geraakt. Hij werd vervangen door Nick Gouma. Aramea wist vervolgens op slag van rust op voorsprong te komen. Miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat een aanvaller van Aramea alleen op doelman Tom Markvoort kon aflopen. Er werd niet gefaald in de afronding waardoor er gerust werd met een 0-1 stand.

 

Waar de Bornse formatie in het verleden na een tegenslag de hoofden wel eens liet hangen kwam het nu zeer gemotiveerd de kleedkamer uit. Het kostte de Blauwwitters dan ook amper twee minuten om weer op gelijke hoogte te komen. Wederom was het de pijlsnelle Damian Somhorst die na een prachtige combinatie werd weggestuurd en ditmaal niet meer te stoppen was. Somhorst schoof de bal behendig onder de keeper door en zorgde daarmee voor de 1-1.

 

Dynamisch middenveld

Aramea drong hierna wel meer aan en werd een paar keer zeer gevaarlijk via het dynamische middenveld en de zeer technische buitenspelers. Doelman Markvoort verrichtte meerdere goede reddingen namens BZSV, maar kon niet voorkomen dat na een uur spelen de score toch weer in het voordeel uitviel van Aramea. Een scherpe voorzet kwam precies op maat voor de rechtsbuiten. Deze schoot de 1-2 laag in het net.

 

Ook ditmaal gingen de Blauwwitters niet bij de pakken neerzitten. Het ging andermaal op zoek naar de gelijkmaker. En na een aantal kansen te hebben gemist viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Het was Joris Bouwmeister die een goede voorzet vanaf de linkerkant ontving en de bal snoeihard binnenkant paal in de korte hoek schoot. Doelman Tastekin stak instinctief zijn armen nog in de lucht, maar toen hing de bal al hoog in de touwen.

 

Het laatste woord

Ondanks de verdiende 2-2 was het uiteindelijk toch Aramea dat het laatste woord had. De laatste man van Aramea was de hele wedstrijd al aan het strooien met prachtige passes. Eén daarvan vond een aanvaller, die op zijn beurt doelman Markvoort kansloos liet en voor de 2-3 tekende. Met nog een kwartier te spelen gingen de Blauwwitters vol voor de gelijkmaker. Het mocht helaas niet zo zijn. Nick Gouma kwam nog wel heel dichtbij, maar zijn schot eindigde op de lat.


Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen PW op het programma. Het duel in Enschede begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024