NEO verliest nipt van DOS’37
17-03-2024
ZURE NEDERLAAG VOOR DE ZWARTWITTEN IN VRIEZENVEEN: 1-0

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor DOS’37 middels Senna Silva van der Veen. Zijn slotpass was echter onder de maat. Kort daarna kreeg Kevin van den Brug de eerste gelegenheid voor NEO. Aangespeeld door Stef Rompelaar wachtte hij net iets te lang en kon zijn schot ten koste van een hoekschop geblokt worden. Coen ten Tusscher was in die fase enorm belangrijk voor NEO door een aantal op het oog gevaarlijke aanvallen te onderscheppen.

 

Meerdere kansen

Nadat Kevin van den Brug over en Max Brunninkhuis net naast had geschoten kreeg Van der Veen voor DOS’37 nog twee kansen. In beide gevallen was zijn inzet een gemakkelijke prooi voor Leco Zeevalkink. Het laatste kwartier voor de pauze was compleet voor NEO. Meerdere kansen, deels fraai uitgespeeld, maar doelman Patrick Nitert was in bloedvorm en stopte inzetten van onder andere Jochem Stam, Jasper Scholten en Bas Spenkelink. De grootste kans was voor Jasper Scholten die een voorzet op maat van Wessel Bom geheel vrijstaand vlak voor de goal toch nog naast wist te koppen.

 

Tweede helft

Scholten kreeg ook de eerste kans na de pauze. Na 55 minuten schoot hij aan afvallende bal rakelings naast. Een minuut of tien gebeurde er vervolgens weinig want beide ploegen zagen hun aanvallen in schoonheid stranden. In de 65e minuut ging het voor NEO mis. Scheidsrechter Hoogendijk oordeelde om onbegrijpelijke redenen dat een fair duel tussen lichtgewicht Koen Nijkamp en de sterkere Wessel Bom strafschopwaardig was en ook in de DOS-bestuurskamer waren de meningen na afloop helder: een veel te zware straf. Sander Thomas liet zich dit buitenkansje uiteraard niet ontnemen: 1-0.

 

DOS’37 koesterde de voorspong, verdedigde met verve, maar kwam er af en toe ook nog wel gevaarlijk uit. NEO speelde slordig en wist nog weinig vloeiende aanvallen te produceren. Met Bram Rikhof, Twan Weghorst en Mats Velner in de ploeg werd geprobeerd het tij te keren en het leverde nog drie kansrijke momenten op. Stef Rompelaar raakte een voorzet van Wessel Bom maar half, zodat de bal net voorlangs huppelde. Twan Weghorst kon vervolgens een pass net niet goed controleren en in the dying seconds werd een kopbal van dezelfde Weghorst uit een hoekschop op het allerlaatste moment van de DOS’37-doellijn gehaald.

 

NEO heeft nu twee weekenden vrijaf, waarna op 7 april weer een uitwedstrijd wacht in Dalfsen. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024