BZSV en PW delen de punten
18-03-2024
VERMAKELIJK DUEL EINDIGT IN 3-3

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit Borne. De Enschedeërs maakten goed gebruik van de opkomende backs, waar BZSV in eerste instantie geen antwoord op had. Ook hanteerde PW veelal de lange bal. Eén van die lange ballen leidde ertoe dat de Enschedeërs op voorsprong kwamen. Een perfecte pass op maat van de laatste man bereikte een diepgaande middenvelder. Deze faalde niet in de afronding en schoot de 1-0 langs doelman Markvoort. Gezien het spelbeeld tot dan toe een verdiende voorsprong voor PW.

 

Aanvoerder van de Blauwwitters Joey Snijders had op dat moment al het veld verlaten met een hamstringblessure. BZSV kreeg wel kleine mogelijkheden, maar was niet echt dichtbij een doelpunt, omdat het vaak aan een goede eindpass ontbrak. De wedstrijd kwam ook niet echt in een lekker ritme door een matig fluitende leidsman. Elk klein contact werd afgeblazen en bestempeld als overtreding.

 

Tweede helft

In de tweede helft kwam er een ander BZSV voor de dag en deed het iets wat het de laatste tijd wel vaker doet. Snel scoren na de rust. Dit keer was het na slechts 20 seconden al raak. Een lange bal op Luc Scheper werd verkeerd ingeschat. Scheper bleef rustig voor de goal en schoof de 1-1 koeltjes langs de Enschedese doelman.

 

Na de gelijkmaker rook BZSV bloed. Het deed er nog een schepje bovenop. De 1-2 voorsprong kwam vervolgens op schitterende wijze tot stand. Voorafgaand daaraan was er wel een vermoedelijke handsbal, maar daar had Dewin Bosman geen boodschap aan. De rechtshalf kreeg de bal ineens voor zijn voeten en twijfelde geen seconde. Van ongeveer 40 meter haalde Bosman uit en schoot de bal over de keeper heen, die met stomheid geslagen was en de bal in het doel zag verdwijnen. Deze prachtige treffer gaf BZSV nog meer energie. De Blauwwitters leken vervolgens op rozen te zitten toen Luc Scheper opnieuw doel trof. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje na goed combinatiespel met Damian Somhorst en Nick Gouma. Scheper hield wederom het hoofd koel en tekende voor de 1-3.

 

Gelijkmaker

BZSV hoopte daarna de wedstrijd in het slot te gooien en kreeg daar ook kansen toe. Nick Gouma kreeg de beste mogelijkheid om er 1-4 van te maken, maar zag zijn schot gepakt worden door de doelman. PW ging vervolgens achterin één op één spelen. BZSV had moeite met deze aanvallende omzetting en liet zich terugdringen. Toen PW een kwartier voor tijd 2-3 maakte was dat dan ook verdiend te noemen. Een lage schuiver in de korte hoek was doelman Markvoort te machtig. PW ging er weer in geloven en maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker middels een knappe kopbal. In de blessuretijd kreeg PW zelfs nog de kans om er met de winst vandoor te gaan. Echter had BZSV-verdediger Koen Schuttenbeld het geluk aan zijn zijde en kopte de bal op de eigen paal. Zodoende eindigde geen van beide ploegen met lege handen na dit vermakelijke duel.

 

Komende zaterdag neemt BZSV het thuis op tegen hekkensluiter EMOS. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024