‘Joy Beune, je bent een van ons!’
03-04-2024
WERELDKAMPIOENE ALLROUND ONDERGAAT FEESTELIJKE HULDIGING IN GEMEENTEHUIS

‘Joy Beune, je bent een van ons!’

Op zondag 10 maart werd Joy Beune in het Zuid-Duitse Inzell wereldkampioene Allround. Een ongekende en voor velen euforische prestatie die nog lang nagalmde. Woensdagmiddag werd ze, vergezeld van haar ouders Edwin en Diane, gehuldigd in het gemeentehuis van Borne. “Want ondanks dat je nu in Heerenveen woont, ben en blijf je voor ons allemaal toch een Bornse. En zijn we gewoon supertrots op je”, aldus burgemeester Jan Pierik in een overvolle burgerzaal.
 

Ellenlange erehaag

De huldiging, die werd georganiseerd door de gemeente en de BSS, de trotse Bornse Schaats- en Skeelervereniging waar de wereldkampioene ooit begon, kende een vermakelijk en vooral ook ongedwongen verloop. Terwijl de Tis Ma Waj Went Band op het Rheineplein voor de vrolijke noot zorgde in afwachting van Beune, stond er binnen in het raadhuis een ellenlange erehaag opgesteld van vooral leden van de schaatsvereniging met rood-wit-blauwe vlaggetjes. Eenmaal aangekomen werd er koers gezet naar de burgerzaal. Moeizame meters die door alle enthousiasme meer tijd vergden dan vooraf was voorzien.
 

‘Alsof we allemaal hadden gewonnen’

Maar eenmaal aangekomen ging het dan ook echt los. Met een vlammende toespraak van de burgervader, waarin hij zijn trots namens de gemeenschap niet onder stoelen of banken stak. “Als er kampioenen in ons dorp zijn, dan zijn ze van ons allemaal”, zo zei hij, refererend aan onder meer de dames van Apollo 8 en Mirjam Pol. “Op zondag 10 maart, toen jij wereldkampioene werd, voelde het alsof we allemaal hadden gewonnen.” Tegelijkertijd prees hij de ouders van Beune. “Iedereen zag op tv een geëmotioneerde Diane. En dat is ook logisch, want jullie zorgen er mede voor dat Joy dit allemaal bereikt.” Een bloemetje van wethouder David Vermorken onderstreepte even later de dankbaarheid hiervoor.
 

En zo ging het nog even door. “Maar uiteindelijk zijn het de sporters zelf die het allemaal moeten waarmaken. En daarom is het meer dan terecht dat we onze waardering laten blijken en jou vandaag in een Borns zonnetje zetten. In 2018 kreeg je al een Borns Bijtje en vandaag ‘beste glorieuze Joy’ voegen we er iets nieuws aan toe: een speciaal voor jou vervaardigd kunstwerk van glas. We zijn apetrots op je!”
 

Vera Kroeze van de Bornse Schaats- en Skeelervereniging voegde er – samen met twee pupillen van de schaatsvereniging - daarna nóg een dankwoord aan toe en lardeerde dat met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt filmpje waarin talloze leden hun bewondering uitspraken over hun grote voorbeeld en haar feliciteerden met het behaalde resultaat. “Op naar meer titels”, was een van de wensen.
 

Het mooiste moment

Tijdens een korte vragenronde, die werd afgesloten met een fotomoment waarop iedereen met de kersverse wereldkampioen mocht poseren, vertelde Beune dat het behalen van de wereldtitel toch wel haar mooiste moment was in een geweldig succesvol seizoen. “En supermooi dat jullie dit vanmiddag allemaal voor mij hebben georganiseerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier wel een beetje emotioneel van word. Echt, ik ben superblij.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024