NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk
15-04-2024
ZWARTWITTEN VERDIENDEN MEER DAN 1-2

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond thuis tegen FC Winterswijk de eerste 25 minuten erg sterk en al na een paar minuten wist Stef Rompelaar een voorzet van Kevin van den Brug fraai koppend tot de 1-0 te promoveren. NEO wilde meer, drukte de tegenstander naar achteren, maar gaf daardoor ook best wat ruimte weg achterin. Nadat Leco Zeevalkink de gasten knap van de 1-1 wist af te houden waren de volgende kansen voor NEO. Jasper Scholten kwam twee keer een teenlengte te kort om te scoren en Jochem Stam krulde met zijn linker de bal millimeters naast het doel van Matthijs Ebbers.

 

Tegen de verhouding in

Na een half uur leverde de tweede kans van Winterswijk, op dat moment tegen de verhouding in, de 1-1 op. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal door Lenn Redeker binnen gewerkt. En nadat Kevin van den Brug na voorbereidend werk van Ephrem Aslan overschoot, moest Leco Zeevalkink nogmaals aan de bak in een 1-op-1-situatie. Ook nu kwam de goalie als overwinnaar uit de bus, waarmee de 1-1 stand op het scorebord bleef staan halverwege.

 

Na een wat afwachtende openingsfase waarin het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde kwam het tweede bedrijf na een kwartiertje op gang. FC Winterwijk mocht goalie Ebbers dankbaar zijn dat hij met een fraaie redding Wessel Bom van het scoren afhield, dit na voorbereidend werk van Twan Weghorst. Wat later leek Jasper Scholten mooi werk van Jochem Stam te kunnen afronden, maar de dynamische en normaliter trefzekere middenvelder liet het leer onder zijn voet doorglippen. Ook de volgende kansen waren voor NEO. Bram Rikhof schoot via een verdediger over en Wessel Bom zag zijn kopbal via uit een hoekschop van Jochem Stam al binnenvliegen, ware het niet dat alweer Ebbers zijn vingertoppen er tegenaan kreeg. FC Winterswijk kon in die fase nauwelijks voor aanvallend gevaar zorgen.

 

Ontsteltenis

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste minuut werd een voorzet van Daniël te Winkel bij de tweede paal ingekopt door Dion Hartgerink, daarmee NEO in ontsteltenis achterlatend, want de gehavende ploeg had absoluut meer verdiend. FC Winterswijk besliste de laatste twee wedstrijden beide in de laatste minuut en pakte daardoor zes punten in plaats van twee, een wereld van verschil en door deze resultaten ruiken de Achterhoekers ineens plek drie en vier, hoogstwaarschijnlijk beide rechtgevend op nacompetitie.

 

Komende zondag speelt NEO weer thuis en wel tegen Grol. Het duel begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 15 apr 2024
Helaas geen 3 punten binnen gehaald.
Was trouwens ook niet terecht.
Ik heb 2 slechte teams gezien.
Tis de eerste x dat ik niet blij was met het spel van mijn cluppie. Kan gebeuren . En door. We staan er nog goed voor. Nu as zondag Groll maar inpakken. Heb er vertrouwen in. Tot zondag Neo supporters. Succes boys.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024