BZSV pakt punt in spectaculair duel
15-04-2024
DOELPUNTENFESTIVAL TEGEN SVV’91: 4-4

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en snel met 0-2 voor kwam, begon het afgelopen zaterdag zeer matig aan de wedstrijd. SVV had de overhand en kwam na tien minuten dan ook verdiend op voorsprong. Een aanvaller van SVV kon na zeer matig ingrijpen van de achterhoede zo doorlopen en schoot de bal onder Tom Markvoort door: 0-1.

 

Verdiende voorsprong

BZSV leek wakker geschud en ging na de tegengoal beter voetballen wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. Een goede lange bal van Winston Somhorst bereikte Emiel Konink. Konink was niet zelfzuchtig en gaf Damian Somhorst een niet te missen kans: 1-1. SVV was het even kwijt. BZSV rook bloed en ging op zoek naar de 2-1. Deze werd vrij snel gevonden. Damian Somhorst leek de bal te verspelen op het middenveld maar knokte zich knap terug in het duel, veroverde de bal passeerde een verdediger en legde de bal terug op de 16 waar Joris Bouwmeester de bal geplaatst in de hoek schoot en op dat moment de verdiende voorsprong aan BZSV gaf.

 

Toch kon BZSV er niet lang van genieten want SVV kreeg een terechte strafschop na een overtreding van Winston Somhorst in het zestien meter gebied. De penalty werd hard in de hoek geschoten en liet keeper Markvoort wederom kansloos. BZSV bleek wederom over veerkracht te beschikken want de aanval erna was het aan de andere kant alweer raak. Spits Emiel Konink kreeg een prachtige voorzet op maat, schoot in eerste instantie tegen de keeper aan maar werkte de rebound zittend alsnog knap binnen en maakte na een doelpunt eerder afgekeurd te zien worden wegens buitenspel nu wel zijn goal. Daarna werd er niet meer gescoord en leverde een doelpuntrijke eerste helft een nipte voorsprong voor BZSV op: 3-2.

 

Tweede helft

In de tweede helft liep BZSV iets meer achteruit en verdedigde het de 3-2 in plaats van op zoek te gaan naar de 4-2 en kreeg hiervoor het deksel op de neus toen twintig minuten voor tijd de 3-3 werd gemaakt na een slimme steekpass dwars door de defensie van BZSV. Toch kreeg BZSV het weer voor elkaar om op voorsprong te komen, en dat deed het op prachtige wijze. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Winston Somhorst, Somhorst schoot de bal van 20 meter keihard hoog in het doel en liet de keeper geen kans: 4-3.

 

SVV drong het laatste kwartier al flink aan en uiteindelijk bezweek BZSV onder de druk en werd het 4-4 na een goede aanval via de rechterkant. Met nog enkele minuten te spelen was het SVV dat nog voor de winst ging en zelfs een doelpunt maakte. Deze werd echter afgekeurd, omdat de bal over de achterlijn geweest zou zijn. Dit leidde tot veel woede bij de ploeg uit Enschede, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing na het vlagsignaal van de vlagger van BZSV. Gescoord werd er daarna niet meer en zo eindigden beide ploegen met een punt en dat was op basis van het spelbeeld verdiend te noemen.

 

Komende zaterdag om 14.30 uur neemt BZSV het op in en tegen Gorssel. Een lastig karwei, aangezien het zaterdag van koploper HSC wisten te winnen. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024