BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede
13-05-2024
SPORTIEVE STRIJD ZONDER DOELPUNTEN

BZSV speelt gelijk tegen SC Enschede

Zaterdag speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SC Enschede was de tegenstander. En omdat de uitwedstrijd nipt werd verloren met 4-3, waren de Blauwwitters erop gebrand om revanche te nemen. Beide partijen hadden er zin in en dat was te merken aan het spel. Er werden af en toe felle duels uitgevochten en de scheidsrechter speelde hierbij een positieve rol. Hij hield de wedstrijd goed in de hand zonder onnodig te fluiten.

 

Fanatiek

De Blauwwitters gingen fanatiek van start. Wat in de tweede minuut al een gevaarlijke situatie voor de goal van SC Enschede tot gevolg had. Joris Bouwmeister kon helaas het doel niet vinden en schoot over. Het eerste kwartier was er sprake van mogelijkheden over en weer, maar er werd door beide partijen verzuimd om ze te bekronen met een doelpunt. In de twintigste minuut was het opnieuw spannend voor de goal van SC Enschede. Deze keer was het Damian Somhorst die vrij op goal kon schieten, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Martijn Best.

 

Na een korte drinkpauze, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt, was het spel wat voorzichtiger en werd er meer van achteruit gevoetbald om op deze manier een kans te forceren in de frontlinie. Ondanks wat kleine kansen gingen de teams zonder doelpunten de rust in.

 

Tweede helft

Ali Gozukeles had zijn mannen waarschijnlijk duidelijk toegesproken in de rust, want BZSV kwam gelijk goed uit de startblokken. In de 60e minuut kwam dit tot uiting in een prachtige aanval over links, waardoor Bas Siccama hard op goal kon schieten. Helaas spatte zijn schot uiteen op de lat. SC Enschede liet zich ook niet onbetuigd. Het had een mooie kans in de 80e minuut middels een aanval door het midden, waarbij de doelpoging werd gestopt door doelman Tom Markvoort. Tot het eind bleven de beide teams strijden voor de overwinning. In de slotminuut produceerde Nick Gouma namens de Blauwwitters nog een goed schot, maar ook hij trof geen doel. Daarmee bleef de stand 0-0 en dat is een terechte weergave van deze sportieve wedstrijd.

 

Zaterdag 18 mei speelt BZSV de Blauwwitters de laatste wedstrijd van dit seizoen, om 15.00 uur uit bij HSC ’21 in Haaksbergen. Hoewel de Bornenaren nergens meer om spelen kan HSC kampioen worden. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024