Marinus Bosman blijft overtuigen
16-01-2017
FONS TEN BROEKE SPEELT ALS HERBOREN

Marinus Bosman blijft overtuigen

Het provinciale team van de Bornse Dam Vereniging speelde in Almelo. Er was weer een overtuigende overwinning voor topscorer Marinus Bosman. Ook Bart Venneker maakte korte metten met zijn tegenstander. Henk de Lange had een bliksemstart en forceerde al snel een schijf voorsprong, maar moest het nodige geduld betrachten om de zege uit het vuur te slepen. Ook Hans van der Zon won ook. Een fraaie 12-2 overwinning was het eindresultaat.

Op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging werd onderling gespeeld. Marinus Bosman onderstreepte zijn goede vorm door ditmaal te winnen van Peter van Esch, die zich volledig op de stand verkeek. Niels Meijer miste tegen Jan Bosch in het eindspel een één zet diepe winst en moest teleurgesteld in remise berusten.

Prachtige partij
Bart Venneker en Willem Buschers speelden een prachtige partij. Na een ongelukkige opbouw van Buschers combineerde Venneker naar dam, waarna het pleit snel beslecht was. Peter Behrens werd overvallen door een acute damblindheid. Hij sloeg met zijn dam een schijf te weinig en Marinus Freriks profiteerde maximaal. Met een vernietigende rondslag haalde hij beide punten binnen.

Fons ten Broeke (rechts) speelt dit seizoen als herboren. Ditmaal was de doorgaans solide spelende Arie Hanegraaf het slachtoffer. Jos Moorman besloot op een bepaald moment dat het goed was om eens heel lang na te denken. Waarschijnlijk staarde hij zich blind, want hij produceerde prompt een slechte zet en Loes Grooters liet zich dat buitenkansje niet ontnemen.

Het landelijke damteam speelde zaterdag een inhaalwedstrijd tegen de sterke reserves van Hijken. Leo Springer ging al vrij snel onderuit in een klassieke stand. Hij stond al niet best en werd gevloerd door een venijnige doorbraak combinatie. Ook Michiel Hagreis kwam in een vervelende stand terecht. Als de nood heel hoog is, slaagt hij er doorgaans toch in een ontsnapping te vinden. Hij deed dat met een zeer verrassende combinatie.

Anton Jurg had het eindspel op prachtige wijze kunnen winnen, maar door een slordigheidje werd het toch nog onbeslist. Na nog een serie remises moest de laatste partij de beslissing brengen. Matthijs van Hofwegen moest lang zwoegen, maar slaagde er uiteindelijk in op knappe wijze de overwinning uit het vuur te slepen. De 10-10 eindstand is een mooi resultaat.


Uitslagen onderlinge competitie
Peter van Esch-Marinus Bosman 0-2
Jan Bosch-Niels Meijer 1-1
Bart Venneker-Willem Buschers 2-0
Bennie Vetketel-Gerard Santen 1-1
Marinus Freriks-Peter Behrens 2-0
Michiel Hagreis-Nico Rosink 1-1
Arie Hanegraaf-Fons ten Broeke 0-2
Loes Grooters-Jos Moorman 2-0

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024