College aan de slag tijdens NLdoet
21-01-2017
AANVRAGEN BIJDRAGEN KLUSSEN KAN NOG TOT EIND JANUARI

College aan de slag tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds houdt op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland zet NLdoet vrijwilligers in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In Borne ondersteunt het college van B & W het initiatief door zelf het goede voorbeeld te geven.

Wethouder Michel Kotteman deed dat vorig jaar al door bij te dragen aan de opknapbeurt van het hertenkamp in de vogelbuurt (foto rechts). “We kunnen het project stimuleren door zelf mee te doen”, zegt Kotteman. “En het is ook nog leuk om te doen, want je ontmoet op zo’n dag diverse mensen. Vorig jaar sloot bijvoorbeeld een groep AZC’ers bij ons aan. In een kort tijdsbestek doe je met veel mensen veel dingen. Dat kan achterstallig onderhoud zijn of een klus die maar steeds blijft liggen. Het is een beweging die je steeds meer ziet in de samenleving. Een clubgebouw, beeldentuin of parkje opknappen, dat kan mooi met zo’n groep. Vrijwilligers willen vaak wel, maar zich niet binden. Daar speelt NLdoet op in. Het is ook goed dat het onder meer op een vrijdag gebeurt, dan pakken ook bedrijven het gemakkelijker op. Het is een beetje het nuttige met het aangename verenigen, aan de vraag- en aan de aanbodkant.”

Hertenkamp
De actie bij het hertenkamp werd in 2016 gecoördineerd door Gerdien Assink (tweede van rechts op bovenste foto), net als Michel Kotteman bestuurslid van de Stichting Beheer Dierenpark Borne. “Ook sportverenigingen, bedrijven en scholen kunnen als team iets doen op die dagen. Het belangrijkste is dat het vrijwilligerswerk is. Vele handen maken licht werk en elke club kan het doen, ook de Rotary of de Lions Club. Je kunt natuurlijk ook aan iets heel anders denken, bijvoorbeeld een keer koken voor het AZC of een gezellige middag organiseren voor ouderen. De opzet van NLdoet is heel breed. Vorig jaar sprak ik een man die elk jaar een klus zoekt tijdens NLdoet. Mooi toch? Het is goed voor het imago van het werk van de vrijwilligers. En ook een stukje extra waardering, ze worden op die twee dagen nog eens terecht in het zonnetje gezet.”

Meer dan 9.200 klussen
Tijdens de editie van 2016 waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. En dit keer wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en ondersteunt sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met ongeveer € 31 miljoen zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Heeft uw organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, moet het gaas van de dierenopvang vervangen worden, wilt u een verwendagje voor alle ouderen of heeft u een andere leuke klus? Meld uw klus dan aan op de website www.nldoet.nl en doe mee. Meedoen als vrijwilliger kan natuurlijk ook.

Financiële bijdrage
Tot en met 31 januari is het nog mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor uw klus in het kader van NLdoet 2017. Lees voor het aanvragen van een bijdrage eerst zorgvuldig de richtlijnen, dat voorkomt teleurstellingen.

In Borne doen behalve het college van B & W ook gemeentesecretaris Gert-Jan Rozendom en bestuursadviseur Marco Moddejonge mee aan NLdoet.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Vlag in top voor huurwoningen

De wens om sociale huurwoningen te bouwen in de Bornsche Maten in Borne bestond al heel lang bij...
19-09-2019

Een interieur moodboard maken doe je zo!

ADVERTORIAL • Heb je plannen voor een nieuw interieur? Dan is het samenstellen van een...
19-09-2019

Alle spoorwegovergangen dicht

Door een grote wisselstoring zijn er problemen op het spoor. De gemeente Borne meldt om 17.45...
18-09-2019

Vrijwilligers maken Borne zaterdag schoner

Zoals bekend staat Borne komende zaterdagmiddag 21 september in het teken van World Cleanup Day,...
17-09-2019

Aanrijding op Azelosestraat

Zaterdagavond vond er op de Azelosestraat, ter hoogte van de Twickelerblokweg, een aanrijding...
14-09-2019

Bijdrage voor Fairtrade, Aveleijn en Smash

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
14-09-2019