Salus Massagepraktijk aan Aanslagsweg
SANDRA SCHUUR TERUG OP WERKTERREIN WAAR ZE OOIT BEGON

Salus Massagepraktijk aan Aanslagsweg

ADVERTORIAL. Sandra Schuur is onlangs gestart met Salus Massagepraktijk aan de Aanslagsweg 24, waar ze enkele dagdelen per week gebruik maakt van de praktijkruimte van Osteopathie Twente. Voor de 45-jarige Bornse is dit een tijdelijke locatie. Samen met de andere praktijkhouders van de Aanslagsweg, Osteopathie Twente en Top-Psyso, betrekt ze later dit jaar een eigen praktijkruimte in het nieuwe gezondheidscentrum in de voormalige Theresiakerk te Borne.

 

Na jarenlang als administrateur en diverse andere functies gewerkt te hebben, keert Sandra Schuur terug naar het werkgebied waar ze na haar HBO-opleiding lichaamsverzorgende beroepen 25 jaar geleden begon. Alleen richt ze zich nu specifiek op het beroep als massagetherapeut en biedt ze in haar praktijk behandelingen aan die zorgen voor een balans in belasting en belastbaarheid van het lichaam. Ons bewegingsapparaat gebruiken we nu eenmaal constant.
 

Meer dan spierstelsel
Ook wil ze er graag bekendheid aan geven dat massage meer effecten heeft dan alleen op het spierstelsel. Meerdere systemen en lichaamsfuncties werken nauw samen en worden door massage beïnvloed, zoals de bloed- en lymfecirculatie en het zenuwstelsel.


“Mijn doelstelling als (sport)masseur is preventief te werken door de fysieke gesteldheid te verbeteren, het voorkomen en het verminderen van blessures of de recidivering daarvan. Dit betekent dat behalve masseren, tapen en bandageren ook informeren en adviseren tot de werkzaamheden behoren. Bovendien wordt herstel bevorderend gewerkt bij overbelasting. Die kan van fysieke of psychische aard zijn en haar weerslag hebben op het spierstelsel. Daarom worden in de praktijk behalve sportmassage diverse ontspanningsmassages toegepast."
 

Welvaartsmaatschappij
"Helaas zien we door de steeds sneller wordende welvaartsmaatschappij het aantal fysieke en psychische klachten erg toenemen. Voorbeelden zijn overbelastings- en (chronische) pijnklachten door bewegingsarmoede als gevolg van vaak eenzijdig werk of veel repeterende bewegingen en klachten op mentaal gebied als stress, burn-out, depressie en oververmoeidheid. Mensen zitten bijvoorbeeld veel achter de pc, mobieltje en tablet. Door continu een bepaalde houding aan te nemen zie je dat al veel jongeren problemen krijgen boven in de rug of dat ze nekklachten hebben. Als masseur kun je in dat soort situaties veel betekenen voor de cliënt.”

Bijdrage aan kwaliteit van leven
Via het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) kwam ze in contact met een opleider die specialistische opleidingen aanbiedt voor de sportmasseur, zoals massage bij chronische pijn en bij oncologie. Zelf heeft Sandra Schuur deze ook gevolgd en met succes afgerond. Als sportmasseur met deze specialisatie is kanker niet langer meer een contra-indicatie en kan ze een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van (ex-) kankerpatiënten.

 

“Binnenkort zal het aanbod van behandelingen worden uitgebreid met manuele lymfedrainage, een methode die zeer effectief werkt op de lymfecirculatie en het weefselvocht. Het is best eng en spannend om radicaal te veranderen van carrière en een praktijk te beginnen, maar ik haal veel voldoening uit dit vak en motivatie om me te blijven ontwikkelen. Het mooiste van dit werk is de diversiteit aan mensen en klachten waarmee je te maken krijgt en de voldoening dat je mensen op een of andere manier verlichting kunt geven of kunt bijdragen aan een voor hun betere manier van leven. Dat iemand met een tevreden gevoel je praktijk verlaat en het prettig vindt om terug te komen. Daar doe je het voor.”

Salus betekent onder andere: welzijn, bestaan, gezondheidstoestand en veiligheid en is de Romeinse godin van het algehele welzijn en gezondheid.
Salus Massagepraktijk
Aanslagsweg 24
7622 LD Borne
Telefoon: 06-45744631
Website: www.salusmassagepraktijk.nl
E-mail: info@salusmassagepraktijk.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024