Lintje voor Rein ten Bruggencate
WAARDERING VOOR JARENLANGE INZET BIJ STICHTING DE KAPBERG

Lintje voor Rein ten Bruggencate

Precies zoals de traditie betaamt: Rein ten Bruggencate had er geen idee van dat hij een koninklijke onderscheiding zou ontvangen. Hij was zaterdag 24 juni op het feestje ter ere van het 45-jarige jubileum van Stichting De Kapberg in Hengelo, waar hij tot begin dit jaar voorzitter van was. Omringd door circa honderd oud-vrijwilligers kreeg hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Rob Welten.

 

Bij Stichting de Kapberg kunnen mensen met een beperking paardrijden. Rein ten Bruggencate kwam in 1976 bij De Kapberg. Twee jaar later nam hij zitting in het bestuur en in 1985 werd hij voorzitter. Tot op heden zet hij zich vrijwillig in voor allerlei werkzaamheden in de stal en in diverse commissies. Daarnaast is hij sinds 2000 barcommissielid, wedstrijdcommissaris en inkoper bar bij Tennisvereniging Smash, is hij vanaf 2014 vrijwilliger bij het Openluchttheater Hertme en is hij van 1972 tot 2007 lid van de ondernemersraad en voorzitter van AKZO, Flexsys.

 

Extra aandacht

De burgervader begon zijn toespraak met veel lovende woorden over De Kapberg en zijn vrijwilligers. “Vrijwilligers maken het leven mooier. En dit is niet zomaar een vereniging, het is een bijzondere. Bij de meeste verenigingen zijn leden er voor hun eigen ontwikkeling of vertier. Bij De Kapberg wordt vooral naar de medemens gekeken, mensen die extra aandacht nodig hebben. Dat zij die extra aandacht langdurig krijgen is niet vanzelfsprekend. Mijn waardering daarvoor.”

 

Waardering

Welten benoemt dat Nederlanders een ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’-houding hebben. “Toch is het goed af en toe je waardering uit te spreken. En als je dan één persoon eruit kiest, dan is diegene representatief voor de hele groep.” Hij vroeg Rein naar voren. “Bijna veertig jaar lang ben jij al vrijwilliger bij De Kapberg. In de stal, in de wei, de paardenverzorging. Af en toe die waardering naar elkaar uitspreken en beleven is heel belangrijk.”

 

Drijvende kracht

De duidelijk overrompelde Rein liet zich de versierselen opspelden en nam de bijbehorende felicitaties in ontvangst. “Ik had dit echt totaal niet verwacht. Mij is verteld dat de burgemeester gisteren niet bij de officiële receptie kon zijn en daarom vandaag even langs zou komen.” Het bestuur van De Kapberg, dat gezamenlijk besloten heeft deze onderscheiding aan te vragen, leek het beter om de uitreiking op een rustiger moment te laten plaatsvinden. “Het is voor hem veel fijner om dat te midden van honderd oud-vrijwilligers te doen dan op een officiële receptie. We willen met deze onderscheiding onze erkenning en dankbaarheid aan Rein laten zien. Rein is de drijvende kracht achter De Kapberg”, vertellen bestuursleden Yvon Kool (foto rechts) en Tjeerd Buitinga.

 

Voelt als thuis

Voor Rein is het niet zo bijzonder dat hij bijna veertig jaar vrijwilliger is bij De Kapberg. “Ik vind het leuk om te doen, het hoort erbij. Toen we in 1974 vanuit Leiden naar Hengelo verhuisden, ging mijn vrouw Marijke hier vrijwilligerswerk doen. Ik kwam af en toe mee en ben al snel gaan helpen.” Rein heeft nooit iets met paarden gehad en kan niet paardrijden. Toch voelt hij zich thuis tussen de andere vrijwilligers. “En het is heel fijn om op deze manier wat te kunnen doen voor de mensen met een beperking die hier paardrijden.” Nog altijd is Rein twee ochtenden per week actief bij De Kapberg. “Ik maak de stallen schoon, geef de paarden eten en pleeg onderhoud aan het gebouw.” (DM/DWvB)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Gerda en Ton Remmers — 25 jun 2017
Van harte gefeliciteerd Rein. Een mooie beloning voor je jarenlange inzet!
Josta en leo — 25 jun 2017
Proficiat Rein met deze mooie benoeming.
Gefeliciteerd paps, welverdiend. Ik ben trots op je
Hans Hobert — 24 jun 2017
Geweldig Rein en een zeer verdiende onderscheiding
Ellen Rottink — 24 jun 2017
Van harte gefeliciteerd Rein👍😀
Lizethe — 24 jun 2017
Rein van harte je hebt het verdiend.

Sindron haalt veel adviezen en tips op

Eind oktober vorig jaar werd bekend dat het Sindron in Zenderen nog niet naar behoren...
13-01-2019

Levendige markt voor geest en lichaam

De Body, Mind en Spirit markt trok zaterdag veel bezoekers. De jaarlijkse spirituele beurs vond...
12-01-2019

Huizen ontruimd aan Leemweg

Bij graafwerkzaamheden aan de Leemweg is vrijdagmorgen een gaslek ontstaan. Uit voorzorg zijn...
11-01-2019

Borne steekt regenboogvlag uit

De storm die de afgelopen dagen opstak over de zogenaamde ‘Nashville-verklaring’...
10-01-2019

Brandweer vaak in actie in 2018

In 2018 moest de brandweer in Borne 114 keer in actie komen om brand te bestrijden en hulp te...
08-01-2019

Jan ter Keurs geëerd met eigen pad

De op 8 januari 2018 plotseling overleden Zenderenaar Jan ter Keurs wordt binnen de Zenderense...
08-01-2019


file:html/cookies.inc.html}