Hetty Spekreijse koninklijk onderscheiden
83-JARIGE BESTUURDER/VRIJWILLIGSTER ZONNEBLOEM BORNE LID ORANJE NASSAU

Hetty Spekreijse koninklijk onderscheiden

Vol verbazing stapt mevrouw H.G. (Hetty) Spekreijse zaterdagmorgen het atrium in van Het Dijkhuis. Ze is in gezelschap van enkele andere vrijwilligsters van De Zonnebloem en heeft zojuist haar wekelijkse ronde gemaakt bij een groot aantal bewoners. En naarmate ze dichterbij komt, herkent ze meer bekende gezichten. Enkele tientallen familieleden, vrienden en bekenden hebben zich er al verzameld om getuige te zijn van iets wat voor Hetty nog één grote verrassing is.

 

“Ja, ik kreeg gisteren wel een brief van de Commissaris van de Koning, maar daar snapte ik eigenlijk helemaal niets van”, zou ze later verklaren. “Toen heb ik mijn zoon maar gebeld, die zei het ook niet te begrijpen en beloofde dat ‘ie maandag wel even zou bellen. Maar nu valt het kwartje pas…” De tranen schieten haar in de ogen bij de onverwachte ontvangst en het idee dat er wellicht iets moois staat te gebeuren.

 

Als burgemeester Rob Welten even later zijn ambtsketting omhangt en het woord neemt, luistert Hetty met open mond naar de woorden die hij uitspreekt. Zo benoemt hij de 45 jaar die Hetty al actief is binnen De Zonnebloem in Borne en zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden bezoekt. Begonnen als vrijwilligster in 1972 en tot op de dag van vandaag daar bijzonder enthousiast en gedreven mee bezig. In de tussenliggende jaren, om precies te zijn van 1973 tot 2003, vervulde ze er ook nog eens de functie van penningmeester.

 

Aandacht voor elkaar

“Geweldig dat er in de Bornse samenleving mensen zijn die zich op zó’n wijze voor elkaar inzetten,” aldus de burgervader. “Aandacht voor elkaar en medemenselijkheid is dan ook meer dan ooit noodzakelijk. Dat willen we vandaag vieren en daarom zijn we hier bij elkaar. En daarom ook heeft het Zijne Majesteit behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.” Hetty Spekreijse bloost en glundert, een traantje en een glimlach vechten om voorrang. Luid applaus klinkt op.

 

Dan is het tijd voor feest. De Bornse Maatjes lonken uitnodigend in de grote gebaksdozen en gaan grif van de hand. De familie en andere aanwezigen stellen zich in een lange rij op om Hetty Spekreijse te feliciteren met haar Koninklijke Onderscheiding.

 

Het duurt lang, want voor iedereen heeft ze wel een woordje klaar, vaak ook vergezeld van fraaie herinneringen uit het verleden. “In de beginjaren, ik weet het nog goed, haalden we soep bij de paters en de broodjes bij Koehorst. Toen zaten we al om zes uur ’s morgens op de boot om de broodjes te smeren en op tijd onze gasten te kunnen ontvangen. Ja, dat was een bijzonder gezellige tijd, hartstikke leuk”, aldus het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
w van g. — 11 sep 2017
Super Hetty!!!!!! Dank voor je inzet, zoveel jaren!!!
Als er geen vrijwilligers/sters waren..... dan ging er heel veel niet door.........!
Annie Geelen — 09 sep 2017
Wat geweldig Hettie Het is jou gegund wat jij allemaal heb gedaan Fantastich Super Gefeliciteerd en maak er
Een mooi feestje van

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024