‘We hebben het hier luxe voor elkaar’
LEERLINGEN DE VONDER VERZORGEN KERSTPAKKETTEN VOOR KINDEREN STATUSHOUDERS

‘We hebben het hier luxe voor elkaar’

Het begon allemaal met een etentje dat de ouders van Lune Mollink hadden georganiseerd voor een gezin van uit Syrië afkomstige statushouders. Dat werd gevolgd door een vergelijkbaar tegenbezoek. Lune vertelde er opgetogen over in haar klas en juf Danique Frielink raakte daar zo enthousiast over dat het idee werd geboren om in overleg met VluchtelingenWerk Borne kerstpakketten aan te bieden aan kinderen van statushouders.

Binnen De Vonder werd de afspraak gemaakt dat elk van de negentien groepen twee pakketten zou samenstellen, een voor een jongen en een voor een meisje. Leerkracht Danique Frielink: “Elke klas heeft een filmpje van het Jeugdjournaal gezien, dat ging over het inzamelen van spullen voor het goede doel. Dat maakte het allemaal al snel heel herkenbaar. Onze verwachting was dat elke groep met een schoenendoos vol spullen zou komen, maar het zijn echt grote boxen vol geworden. Vrijdag gaan we alle dozen verzamelen op het podium in de hal van school, zodat alle groepen zien wat we bij elkaar hebben gebracht. Twee jonge statushouders komen dan iets vertellen over hun achtergrond.”

Al snel veel spullen
Lune Mollink, Leanne Pigge, Lune van Spall en Roos van de Zweerde, allemaal leerlingen van een van de groepen 6 op De Vonder, zijn trots op het resultaat van de massale actie op hun school. “Een heel goed idee”, vindt Roos, “we wensen ook hun graag een goede kerst.”
“We hadden al heel snel veel spullen”, glundert Leanne. “We hebben goed gekeken wat we in welk pakket stopten, want we kunnen bijvoorbeeld niet een kleuterauto geven aan de kind dat in groep 6 zit.”

”En er mocht natuurlijk geen eten en geen geld in”, voegt Roos eraan toe. “Verder is het echt van alles wat. Niet alleen speelgoed, maar ook armbandjes, een borstel, bordspellen, een heel grote bal, een haarband en veel andere verschillende dingetjes. O ja, en soms een tandenborstel. Wel een nieuwe natuurlijk…”

Hele stapel kwartetspellen
“Mijn moeder heeft het ook nog op Facebook gezet en daardoor is er ook veel binnen gekomen”, haakt Lune Mollink in. “Er zit ook een hele stapel kwartetspellen bij. Die hebben we maar een beetje over de dozen verdeeld.” Roos vult aan: “De dozen zitten heel vol. Er lag zelfs soms wat naast, dat hebben we maar thuis gelaten.”

Over wat het is als vluchteling naar een ander land te moeten uitwijken, kon Lune van Spall al voor de actie aardig meepraten. “Mijn opa en oma zijn gevlucht uit Indonesië, omdat ze daar in oorlogstijd als Nederlanders niet veilig waren”, vertelt ze. Over het nut van de actie hoeft ze daarom niet lang na te denken. “Ik vind zelf dat we hier best veel hebben en wel wat kunnen missen.”

Daar is Leanne Pigge het grondig mee eens: “We hebben het hier luxe voor elkaar.” (WP)

Op de foto hieronder vanaf links Lune Mollink, Leanne Pigge, Roos van de Zweerde en Lune van Spall.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 23 dec 2017
Met zulke ondernemende en betrokken Bornse jeugd ziet de toekomst voor Borne er op meer dan 1 manier heel mooi uit! Lune, Roos, Lune en Leanne: supertof gedaan! Een mooiere wereld begint bij jezelf 👍

Woonborrel levert goede gesprekken op

Het liep niet storm tijdens de Welbions Woonborrel voor jongeren in De Steeg donderdagavond. Een...
24-05-2019

Buurtbemiddeling voordat het uit de hand loopt

Het afgelopen jaar werd 10 keer wijkbemiddeling via Wijkracht ingezet om buurtconflicten te...
23-05-2019

Meer varkens aan de Oude Bieffel

Aan de Oude Bieffel 17 mag boer Robert Kuiphuis zijn biologische varkenshouderij uitbreiden met...
21-05-2019

Minder inbraken, meer verwarde personen

Uit de evaluatie van het Actieplan Leefbaarheid en Veiligheid blijkt dat het aantal inbraken in...
17-05-2019

Extra parkeerplaatsen bij station

In 2016 werd het aantal fietsparkeerplekken bij het station al uitgebreid van 120 naar 1060. De...
15-05-2019

‘Open je ogen voor mij’

Op uitnodiging van het Zelfregieteam Borne stroomt al vroeg op de dinsdagavond de hal van het...
15-05-2019