Hertme vanaf vandaag online
01-03-2018
KERKDORP EERSTE IN REEKS 'WIJKPLEINEN'

Hertme vanaf vandaag online

“Het is een ontwikkeling waar we absoluut niet bij wilden achterblijven”, zo verklaart Henk Veurman, bestuurslid van de Stichting Gemeenschapsbelangen Hertme, de entree van het kerkdorp in de digitale wereld. “Natuurlijk, in Hertme hebben we de Gazet, waarin maandelijks melding wordt gedaan van de activiteiten in ons dorp, maar via internet is er zoveel meer mogelijk. Je bent snel, actueel en completer en hoe mooi is het dan dat we via BorneBoeit het optimale bereik kunnen genereren.” Vanaf vandaag is het nieuwe plein online, andere wijken volgen.

 

De weg er naartoe werd ruim een jaar geleden ingezet. In nauw overleg met Marijke Adams, wijkcoördinator van de gemeente, die het verbinden van mensen als een van de belangrijkste aandachtspunten ziet in haar werk, zocht en vond de werkgroep aansluiting bij BorneBoeit. Via dit platform zouden meerdere vliegen in één klap gevangen kunnen worden. Want behalve het maximale bereik in de gemeente Borne zou men kunnen leunen op de professionele status. “Een website opzetten is één”, aldus Marijke, “maar het onderhouden ervan is wat anders. Dat hebben we al vaak genoeg meegemaakt.”

 

Optimale informatieuitwisseling

Kort en goed, ook de Provincie Overijssel ging geloven in de plannen om via verschillende in te richten wijkpleinen de verbinding te zoeken in de gemeenschap en stelde hiervoor een financiële bijdrage in het vooruitzicht. De werkgroep in Hertme nam het voortouw en ontwikkelde samen met BorneBoeit het raamwerk voor het nieuwe plein. “Die fase is nu afgerond, de komende tijd wordt het plein verder ‘ingekleurd’”, aldus Veurman (foto in de tekst). “We hopen op reacties van de Hertmenaren en willen toe naar een situatie, waarin we samen verder bouwen aan een optimale informatieuitwisseling.”

 

Het Hertmeplein is te bereiken via de Hertmeknop bovenin het menu en via www.hertme.nl. Naar verwachting zullen er in de komende maanden meerdere wijken zijn die zich bij deze nieuwe ontwikkeling aansluiten en ook een eigen plek op de BorneBoeit site creëren. Per wijk kunnen er dan verschillende functionaliteiten worden ingebouwd, waaronder een gesloten deel, dat alleen via een inlogmodule bereikbaar is. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024