Borns duo sensatie bij beachvolleybal
21-05-2018
DEBUUT VOOR BOERMANS IN EREDIVISIE

Borns duo sensatie bij beachvolleybal

Bij het eredivisie beachvolleybaltoernooi in Zutphen vormden Stefan Boermans en Casper Haanappel uit Borne de grote verrassing op het zand. In het relatief kleine wereldje van het beachvolleybal is Casper geen onbekende. De sinds kort in Borne woonachtige Haanappel speelde ook vorig jaar eredivisie, toen met Tom Feldkamp. Dit seizoen vormt hij een koppel met Bornenaar Stefan Boermans, sinds vorig jaar pas serieus met beachvolleybal begonnen. En dat blijkt een gouden combinatie te zijn.

 

Debuut in eredivisie

De opmars begon bij het eerste divisie toernooi bij Webton Beach in Borne, waar ze de eerste prijs in wacht sleepten. Het volgende toernooi in de Topdivisie wonnen ze ook, met als gevolg een ticket voor de toernooien in de eredivisie. En zo stond de boomlange 23-jarige Boermans zomaar voor het eerst tussen de top van de Nederlandse beachers op het zand in Zutphen. “Ons doel was om de kwartfinales op de tweede dag te halen”, vertelt Boermans. Dat lukte glansrijk. Ze bereikten zelfs de finale.

 

Finale

De gedoodverfde favorieten Jannes van der Ham en Sven Vismans waren de tegenstanders in de finale. En die bleken toch net iets te sterk. Met 21-18 en 21-17 konden Van der Ham en Vismans het toernooi op hun naam schrijven. “We kwamen heel goed mee, het verschil was eigenlijk minimaal. We zijn heel trots op die tweede plek!”, zegt Boermans enthousiast. “Niemand had dit verwacht. Echt wel heel erg vet!”

 

De eindzege zat er dus net niet in, maar de blijdschap overheerst. “Niemand had nog van mij gehoord. ‘Wie ben jij eigenlijk?’, vroegen ze. En dan sta je toch in de finale op zo’n groot toernooi!”

 

NK in augustus

De stip aan de horizon is nu het NK Beach eind augustus. Tot die tijd zijn er tien eredivisie toernooien te spelen, waar punten verzameld kunnen worden voor deelname aan het NK. Nu al hebben Haanappel en Boermans bijna genoeg punten om zich in de nationale strijd te storten. “Als je na een weekend in de eredivisie al op de tweede plek eindigt, wat zit er dan nog meer in? Wie weet wat ons nog te wachten staat!” (AJ)

 

Foto boven © Pim’s Pictures

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024