Even voorstellen: Matthijs Moorman
24-05-2018
NIEUWE WELZIJNSMEDEWERKER KULTURHUS

Even voorstellen: Matthijs Moorman

Sinds begin deze maand is de 34-jarige Matthijs Moorman toegevoegd aan het team van Welzijn Borne, dat opereert vanuit het Kulturhus. Matthijs zal coördinator Marijke Adams in haar uitgebreide takenpakket ondersteunen en zich voornamelijk richten op de jeugd tot 23 jaar. “We gaan het jeugdwerk een beetje anders organiseren”, vertelt Matthijs. “Voor het jeugdcentrum in het Kulturhus is beheerder Dennis Veenhuis aangesteld. Ik zal daar ook veel zijn, maar wil toch meer naar buiten. Naast voorlichting op scholen vonden de activiteiten voornamelijk hier in de kelder van het Kulturhus plaats, maar daarmee bereik je maar een beperkte groep. Ik zou het liever wat breder zien.”

 

Loopbaan

Matthijs Moorman heeft twaalf jaar als docent voor de klas op de basisschool in zijn woonplaats Hengelo gestaan voordat hij de overstap maakte naar werk in de gesloten kliniek in Rekken, waar hij te maken kreeg met mensen met een veelheid aan ernstige problemen. “Een heftige en pittige groep, waar je het moest hebben van hele kleine stapjes voorwaarts. Wel heel leerzaam.” Moorman was niet echt op zoek naar een andere baan toen hij benaderd werd voor het welzijnswerk in Borne. Bij zijn keuze om van werkkring te veranderen speelden ook de wensen van zijn jonge gezin mee en de belasting van weekenddiensten in Rekken.

 

Netwerk vergroten

“Er is al heel veel in Borne dat goed geregeld is”, weet Matthijs ondertussen. Hij wil het jeugdwerk zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk maken. “We zijn er niet per se alleen voor de jeugd met problemen. Het is wel zo dat jongeren die hulp nodig hebben ons gemakkelijk moeten weten te vinden.” De komende tijd zal Matthijs vooral zijn netwerk in Borne vergroten. “Het is belangrijk dat je veel mensen en organisaties kent, zodat je eenvoudiger hulp in kunt roepen. Ik ga in ieder geval alle basisscholen langs en ook de sportverenigingen. Kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar kunnen versterken.”

 

Daarnaast ziet Matthijs een rol voor zichzelf weggelegd bij het (meer) betrekken van jongeren bij de samenleving. “Daar hoop ik wel wat in te kunnen bereiken”, zegt hij. Plannen genoeg, Matthijs heeft er zin in. “Het zal echt wel even tijd kosten voordat ik de mensen leer kennen. Met elkaar kun je heel veel bereiken. Het is leuk om met jongeren te werken, eigenlijk met mensen in het algemeen. Iets te kunnen betekenen voor een ander, dat past wel bij mij.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024