Peter Ory tilt opbrengst naar 18.000 euro
13-06-2018
WIM GEUL ONDERSCHEIDEN MET DERDE ZILVEREN HARING

Peter Ory tilt opbrengst naar 18.000 euro

Met ruim 450 bezoekers boekte de jaarlijkse Bornse Haringparty woensdagmiddag een record. Nooit eerder waren er zoveel mensen bijeengekomen voor enkele uurtjes plezier, netwerken en haring happen. Ze vermaakten zich kostelijk in de tuin van Theehuis de Karmeliet en brachten en passant 18.000 euro bij elkaar voor de twee goede doelen van dit jaar: de Stichting de Hooiberg en het Campagneteam Huntington. Spekkoper was Peter Ory van Keizer Stoffeert. Hij bood na lang touwtrekken tienduizend euro voor het eerste vaatje Hollandse Nieuwe.

 

‘Overheerlijk’

Het was burgemeester Rob Welten die als eerste een nieuwe haring mocht weghappen om daarmee de Party officieel te openen. In zijn bijbehorende toespraak bekende hij vaker een haring te happen dan een lintje door te knippen en zich daardoor wel een kenner te mogen noemen. Sterker nog: “Vanmiddag heb ik er in Almelo al eentje geproefd en ik kan u verzekeren dat ‘ie overheerlijk is”, zo zei hij.

 

Daarna kwam het feest echt goed op gang en werd er driftig gebruik gemaakt van alle lekkers dat her en der was uitgestald. Het enthousiasme nam zelfs dusdanige proporties aan dat presentator Dennis Wilt en veilingmeester Rob Munsterhuis even later grote moeite hadden zich verstaanbaar te maken. Het plezier was er echter niet minder om.

 

Zilveren Haring voor Wim Geul

Rond 19.00 uur werd de officiële draad weer opgepakt met het uitreiken van de Zilveren Haring aan de man of vrouw die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bornse gemeenschap. De gelukkige werd Wim Geul. Op zijn conto prijkt onder meer een jarenlang voorzitterschap van de BBO, alsmede van het Oranjecomité, Borne op z’n Best, de Stichting BorneBoeit en nu weer als belangrijke kartrekker van de nieuwe Stichting De Hooiberg. Met deze onderscheiding volgt Geul Bernadet Wieffer op die het kleinood vorig jaar kreeg opgesteld en Rob Welten, de gelukkige in 2016.

 

Daarna werd het toch echt tijd voor het hoogtepunt van de middag: de veiling van het eerste vaatje.

In rap tempo volgden de biedingen elkaar op, kunstig aan elkaar gepraat en opgezweept door de veilingmeester zelf én door Dennis Wilt en acteur Laurens ten Den, die ‘de zaal’ voor hun rekening namen. Het duurde dan ook niet lang voor het bedrag van 7.500 euro was gepasseerd. Toen werd het wat meer trekken, afwachten, uit de ooghoeken kijken en voorzichtig bieden. De spanning nam voelbaar toe toen het hoogste bod (van Rabobank Centraal-Twente) op 9.700 euro bleef hangen. Een spontane smeekbede van Stijn Wieffer aan Peter Ory deed laatstgenoemde smelten, waarna de veiling op 10.000 euro kon worden afgetikt.

 

Gratis centrale keuken

Een fantastische opbrengst, mede door het restbedrag aan inkomsten uit toegangskaarten et cetera. In totaal 18.000 euro dus, keurig over de twee goede doelen verdeeld, waarmee de vertegenwoordigers -eenmaal op het podium verenigd- zichtbaar gelukkig waren. Als apotheose bood Henri Zomer van Henzom Keukens Stichting de Hooiberg nog eens een gratis centrale keuken aan in het nog nieuw te bouwen complex. De euforie was compleet. De Bornse Haringparty 2018 heeft haar nut weer bewezen. (AJ/BM)

 

Lees ook onze eerdere bericht Haringparty zet in op goede doelen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Haringparty 2018


  Aangepaste open dagen Floralia

  De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
  06-08-2020

  Jett Rebel etaleert zijn muzikale talent

  Alles was anders deze keer in het Openluchttheater in Hertme. In de rij staan moest met...
  23-07-2020

  Rondleidingen weer van start

  Vanaf 1 augustus trekt de Stichting Gidsen Oud Borne, na vijf maanden een pas op de plaats te...
  20-07-2020

  Jett Rebel op 23 juli in Hertme

  Het is lang stil gebleven in Hertme, maar daar komt over enkele weken verandering in. Op...
  02-07-2020

  Nog geen besluit over carnavalsoptocht

  Kortgeleden werd bekend dat in meerdere gemeenten was besloten de carnavalsactiviteiten voor het...
  23-06-2020

  Dit jaar geen Halloween in Hertme

  Op zaterdag 24 oktober zou het Openluchttheater in Hertme weer dé griezelplek in de regio...
  16-06-2020